Откриха нарколаборатория за производство на марихуана в монтанското село Киселево,

...
Откриха нарколаборатория за производство на марихуана в монтанското село Киселево,
Коментари Харесай

След сигнал: Монтанската полиция удари нарколаборатория в Киселево, има задържан /снимки/

Откриха нарколаборатория за произвеждане на марихуана в монтанското село Киселево, оповестиха от пресслужата на прокуратурата. Под управлението на Окръжна прокуратура - Монтана се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за държане на наркотични субстанции за разпространяване и развъждане на растения от рода на конопа.
Работата по случая е почнала след постъпила информация за държане на опиати за разпространяване в Киселево. Незабавно на място е бил осъществен оглед. В три пространства от къща е била открита съвременно оборудвана нарколаборатория. Разследавщите са открили остъклена оранжерия, инсталирани устройства за отопление, поддържане на мокрота и температура, осветителни лампи. Саксиите със засадените растения са били с гранули, предопределени за дренаж. Иззетата зелена тревна маса е с тегло към 52 кг. Намерени са били и над 2 кг суха тревна маса. Уточнява се типът на опиата.
Установен е наемателят на въпросния парцел - 42-годишният Д. К. В конфискувания от него телефон е открита преписка, съдържаща данни за разпространение на дрога, включително снимков материал на образци. Намерена е тетрадка със записи за развъждане на коноп - дати на засяване, торене.
Д. К. е арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Предстои Окръжна прокуратура - Монтана да го притегли в качеството на обвинен. Понастоящем се ревизира информацията по отношение на изтърпяното от него наказване „ отнемане от независимост “ в Португалия за същата незаконна активност.
Образувано е досъдебно произвеждане и за нелегално присъединение към електропреносна мрежа - закононарушение, което е под надзора на Териториално поделение - Лом при Районна прокуратура - Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР