Откриха магистралата от Ниш до българската граница. Новият участък ще

...
Откриха магистралата от Ниш до българската граница. Новият участък ще
Коментари Харесай

Борисов от Ниш: Днес пада Берлинската стена между България и бивша Югославия

Откриха автомагистралата от Ниш до българската граница. Новият сектор ще редуцира пътуването от Белград до България на към 3 часа, съобщи NOVA.

На формалната гала по рязането на лентата участваха сръбският президент Александър Вучич и българският министър председател Бойко Борисов.

По време на церемонията българският министър председател благодари сръбския държавен глава за опцията да участва на откриването и съобщи, че през днешния ден пада Берлинската стена сред България и някогашна Югославия.

„ От през днешния ден Сърбия има пристанище Варна, пристанище Бургас и до центъра на Истанбул няма нито един светофар. Цялата българска индустрия ще употребява този път за Западна Европа. Така, че през днешния ден свързваме Азия и Европа през България и Сърбия. Да ви е честита, да няма произшествия, да сте живи и здрави ”, съобщи Борисов.

Максималната скорост по автомагистралата от Белград до българската граница ще бъде 130 км/ч, като секторът от Ниш до Калотина съставлява последните 23 километра от сръбската част на общоевропейския кулоар номер 10, който би трябвало да свърже Близкия Изток и Западна Европа. От българската част на коридора остават към 30 километра, които би трябвало да бъдат приключени до 2021 година

Президентът Вучич съобщи, че пътят от българската граница до Хърватия ще е към 4 часа, малко повече ще е до Унгария, съобщи БНР. Сръбският президент честити на жителите новата права и поздрави поздрави премиера Борисов на български: „ Благодаря ви, другари, без вашата помощ това не можеше да стане ", като добави, че в този момент ще можем да преценим чии кебапчета са по-добри - българските или сръбските. Борисов похвали неговият български и му отвърна на сръбски с думите „ Върло лепо ".

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР