Откриха големи залежи от природен газ край южното крайбрежие на

...
Откриха големи залежи от природен газ край южното крайбрежие на
Коментари Харесай

Откриха огромни залежи на газ край Крит

Откриха огромни находища от природен газ край южното крайбрежие на остров Крит. Находището имащо сходни характерности с газовоите ресурси на Зор в Египет и израелското Левиатан в Източното Средиземноморие.
Те са видяни от Елинското ръководство на въглеводородните запаси (EDEY) след разбор на сеизмични данни от морска област, която също включваше Йонийско море, заяви в. „ Катимерини “.

Според данните, показани неотдавна по време на затворена полемика по отношение на въглеводородите от член на HELPE, общият разполагаем газ би могъл да доближи 280 милиарда кубически метра. Те биха могли да покрият потребностите на Гърция за 70 години - като се има поради, че страната употребява към 4 милиарда кубически метра годишно.

В изказване EDEY споделя, че учени на компанията в региона на геофизиката и геологията са работили по места, които споделят общи черти с други газови залежи в Източното Средиземноморие, а точно Зор и Левиатан, съобщи БГНЕС.

Въз основа на изследванията, EDEY е определил над 30 цели с общо количество газ, вариращо сред 2 и 2,55 трилиона кубически метра в зона, покриваща Йонийско море и морски район западно и югозападно от Крит. Прогнозните ресурси от недопечен петрол в зоните в Йонийско море и Западна Гърция се правят оценка на 2 милиарда барела.

Публикуването на резултатите беше посрещнато с безпокойствие от министерството на околната среда и енергетиката, защото анализтът е изработен без предварителното му познание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР