Открай време в българската кулинария присъстват продукти с животински произход.

...
Открай време в българската кулинария присъстват продукти с животински произход.
Коментари Харесай

Кои са животните, които хапваме живи?

Открай време в българската кулинария участват артикули с скотски генезис. Пачата, телешкият език на скара и варените свински крачета са единствено част от обичаните на нашенеца ястия.

Но до момента в който у нас всички тези вкусотии са минали през термична обработка, на доста места по света традицията повелява животните да се ядат, до момента в който към момента мърдат. Ето и някои от известните и екзотични, живи ястия, които може да ви предложи международна кулинария:

Пияни скариди - това е ядене, особено за азиатските ширини, само че най-често бива сервирано в Китай. Скаридите се сервират в съд с 40-60-градусов алкохол. Те би трябвало да се напъхат в устата, още до момента в който се движат.

Жива риба - обичайното японско ядене е известно още и като икизукури. Живата риба в действителност се умъртвява тъкмо преди да бъде похапната. Това, което в тази ситуация може да ви тормози, е, че пулсиращото сърце на животното ще бъде сложено пред вас в чинията ви. Там също по този начин ще се намира и главата на рибата, която ще мърда устата си.

Жив октопод - ястието е особено най-много за корейската кухня. Местните ще ви го предложат в сусамов дресинг и като нищо да ви се услади.

 Стриди

Морски таралеж - тези причудливи същества са неизменим съставен елемент и от средиземноморската кухня. Тази част от тях, която става за ядене, се намира навътре в морския таралеж и се вади благодарение на лъжица.

Прилеп - мнозина ни минимум не си показват това творение в чинията си, само че за азиатците прилепът в кокосов сос си е същинско угощение за небцето. Преди да се сервира, животното се пуска в съд с вряла вода. Малко по-късно ще го видите пред вас, щедро полято в кокосов сос.

Стриди - те са обичани на доста хора, само че в действителност малко от тях си дават сметка, че ги изяждат живи. Тяхното месо е доста по-крехко от това на множеството животни и затова не е нужна термична обработка.

Сардинско сирене - част е от италианската кухня. Този вид сирене е създадено от козе мляко, само че е доста по-различно от козето сирене, което сме привикнали да хапваме у нас. Деликатесът се употребява дружно с ларвите и това прави усета му необикновен и много забавен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР