Откраднати са 10 от новозасадените дръвчета по бул. Добруджа, алармираха

...
Откраднати са 10 от новозасадените дръвчета по бул. Добруджа, алармираха
Коментари Харесай

Вандали задигнаха 10 от новозасадените дръвчета по бул. „Добруджа“

Откраднати са 10 от новозасадените дръвчета по бул. „ Добруджа ”, сигнализираха от община Добрич.

„ Общината работи интензивно за залесяване и облагородяване на пространства и региони в Добрич, с цел да може нашият град да бъде зелен и комфортен. За страдание още веднъж сме очевидци на безрасъдство и недобронамереност, които освен помрачават нашия делник, само че и ни карат да се усещаме излъгани в общия ни дом ”, разясняват от общината.

Задигнати са млади дръвчета, които са от типа „ китайски мехурник “ и са обезпечени от общинския разсадник. Общият им брой бе 35 и бяха определени, тъй като са подобаващи за новоизградената инфраструктура по бул. „ Добруджа “ и са в сходство със зелената система и метеорологичните условия.

В обръщението на общината се споделя още:

„ Бъдещето на Добрич зависи от нашата обща грижа, от общите ни старания да го превърнем в по-добро място за живеене.

Има обаче обстоятелства, които освен основават спънки, само че и обезверяват доста хора.
Община Добрич ще продължи да залесява, да облагородява, да се грижи за квартални и междублокови пространства, само че без съзнанието и отговорността на жителите напъните са напразни.

Затова Ви призоваваме да бъдем положителни стопани, да пазим общия си дом и да не разрешаваме огорчението да бъде водеща мощ. Да възпитаваме младото потомство в грижа към природата, към близък, към средата, в която живеем. Това е пътят, който можем да извървим дружно и да бъдем щастливи! ” /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР