Откраднат живот може да се прехвърли от телевизорите в Зала

...
Откраднат живот може да се прехвърли от телевизорите в Зала
Коментари Харесай

Вергов – пиянде, Карамазов – уличен бияч, а Ана Пападопулу...

„ Откраднат живот ” може да се трансферира от тв приемниците в Зала 1 на НДК. Това предвижда продуцентът Евтим Милошев. Думите му бяха изречени пред публицисти в полушеговит звук, само че нищо чудно сериалът скоро в действителност да се прожектира в най-престижната културна институция в България, защото качеството на новия шести сезон съвсем се приближава до равнището на положителното европейско кино, написа " Уикенд ".

Няма да е неистина, в случай че се каже, че най-малко първият епизод на новия сезон няма съвсем нищо общо с досегашния тип на поредицата. И по визия, и по монтаж, и по подстрекателство, и по метода, по който тече целият роман, наподобява повече на европейско кино в сравнение с бързо сниман и инсталиран бг сериал. Историята се развива главно на психическо равнище и споделя какво се е случило с изчезналия в сезон 5 воин на Юлиан Вергов. Той се среща в Германия с преди малко събудилата се от кома своя брачна половинка и прави опит да я върне към живота. Докато се грижи за жена си, живее сред сегашното и спомените, води борби със самия себе си, а единственият му другар е бутилката с алкохол.

Вергов се оправя извънредно добре с облика си на доцент Виктор Банков, само че колежката му Ана Пападопулу е меко казано блестяща като брачната половинка му Ева. В началните фрагменти тя наподобява безусловно като „ живия труп”, последователно стартира да се връща към действителния живот – досега, в който осъзнава, че детето ѝ е мъртво. Емоцията, която актрисата съумява да съобщи за няколко секунди на екран, е толкоз мощна и въздействаща, че в случай че не беше в бг сериал, а в англоезичен кинофилм, евентуално щяха да я предлагат за „ Оскар”. Още по-големи стават заслугите ѝ към сериала, когато се вземе поради фактът, че е имала единствено два дни, с цел да се готви за ролята. За страдание, присъединяване ѝ в „ Откраднат живот” няма да е дълготрайно. Евтим Милошев изясни, че героинята ѝ има „ извънредно трагична съдба”, поради което бързо отпада от листата на основните настоящи лица.

Поредната „ мечка” в сериала този сезон е Владо Карамазов . Той влиза в действието с съвсем клошарска визия, след това излиза наяве, че взе участие в улични боеве, а най-после – че в действителност е доктор. Героят му явно ще претърпи голям брой метаморфози и сигурно ще застане в центъра на някоя вълнуваща любовна история.

Първият епизод бе показан пред публицисти седмица преди старта на поредицата. Вергов употребява мотива, с цел да изясни за какво е напуснал продукцията в сезон 4 и се връща чак в този момент. Оказва се, че сезона е бил премислян като край за поредицата, по тази причина артистът поел други задължения след края на фотосите. Заради големия зрителски интерес обаче Нова тв поръчала продължение. Идеята била Вергов да се върне, само че към този момент нямало никакъв метод да го направи. Именно по тази причина пропуснал сезон 5, само че се връща в 6-ия, и то дружно с най-близките си другари Владо Пенев и Владо Карамазов. Този път малкия екран чака разрушителен рейтинг и още от в този момент е поръчано продължение. В случай обаче, че упованията не бъдат оправдани, планът ще бъде преустановен.

Любопитен факт е, че в първия епизод влиза артистът Димитър Баненкин, който има основна роля и в сериала на bTV „ Скъпи наследници”. Това значи, че феновете ще го гледат по едно и също време и по двата канала, което се случва извънредно рядко, защото малките екрани нормално подписват контракти с актьорите, в които им не разрешават изяви при конкуренцията. Баненкин е немският доктор, който се грижи за героинята на Ана Пападопулу. Заслуга да го изберат за тази роля евентуално има положителният му немски език, модернизиран през годините, в които е живял в Германия.
Новият сезон потегля на 11 септември. За най-запалените почитатели първият епизод ще бъде прожектиран в Дома на киното в София, а след края му ще има среща със звездите на поредицата. По същата скица протече и закриването на предходния – пети сезон. Евтим Милошев даде обещание, че в случай че всичко върви добре, по Коледа „ Откраднат живот” ще се излъчва в Зала 1. Дали ще стане по този начин, зависи само от рейтинга на сериала.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР