Отказват безплатно алтернативно лечение на момченце на година и три

...
Отказват безплатно алтернативно лечение на момченце на година и три
Коментари Харесай

Олга Огнянова към здравните власти: Моля ви, не оставяйте детето ми да умре!

 Отказват гратис различно лекуване на момченце на година и три месеца, което страда от извънредно рядко генетично заболяване. Вестта идва на фона на заключението, което медици по-рано оповестяват на майката Олга Огнянова - че лекуване и вяра за дребния Милен няма, а те би трябвало да се примирят.

Казусът е изпълнен с доста мъка, сълзи, страсти и вяра, която до последно тлее в душите на родителите на Милен. Изправени пред бездната на отчаянието и безизходицата, Олга и брачният партньор й отхвърлят да одобряват, че би трябвало да се откажат от живота на детето си.

" След направени лични изследвания посредством разнообразни лекари и генетични институти в чужбина - Австрия, Белгия, Германия, Франция, стигнахме до доктор в Русия, който би могъл да предложи различна генетична терапия. Като родители сме съгласни с рисковете при вероятно генетично лекуване, защото все още това е единствената опция, която имаме, с цел да помогнем на личното си дете. Всеки ден за нас е пъкъл да чуваме, че няма лекуване. Всеки ден се опасяваме да не получим най-страшното позвъняване за един родител ", споделя пред Олга, откакто чака четири часа пред министерството на опазването на здравето в горещините, с цел да потърси административна и законова помощ.

Надеждата Милен да оцелее и да се възвърне е дребна даже и в препоръчаната различна терапия. Ампулите могат да дойдат от Русия още на следващия ден в България изцяло гратис. Лекът не е регистриран и дава дребен късмет в борбата с подлото заболяване. Но различен вид няма. Не трябват акции за събиране на пари, а единствено позволение от здравните управляващи.

На молбата за помощ и позволение за съветската терапия родителите на Милен получават отвод. Той идва от Националната кардиологична болница. Мотивите са " незадоволителни доказателства за сигурността на мечтаното от родителите на пациента различно генетично лекуване заради неналичието на одобрен протокол за същото, както и заради неразбираемия резултат от възможното му осъществяване ".

Въпреки тежкия удар Олга и брачният партньор й към момента не губят религия и сили в битката за спасението на своя наследник. Погледът им е ориентиран към Министерство на здравеопазването, което да реши дали да даде зелена светлина за последната опция за живот на Милен.

" Искаме да им зададем директния въпрос, с тези си дейности те изправят ли се против една българска майка, казвайки й - " оставете детето си да почине " или " откажете се от живота на детето си ". Ние сме признателни на всеки един доктор, който е бил и към момента е зает със случая на сина ни, за човечността и за това, че дружно с нас не се отхвърлят от детето ни. Искаме единствено късмет Милен да живее. Не ни го отнемайте, апелирам ви! ", споделя в прочувствена изповед Олга.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР