Отказването от вредни навици е трудна задача за много хора.

...
Отказването от вредни навици е трудна задача за много хора.
Коментари Харесай

Правите тези 5 неща всеки ден, без да подозирате колко са вредни

Отказването от нездравословни привички е сложна задача за доста хора. Още по-трудни за отричане са тези, за които считаме, че в действителност не са нездравословни и не ни пречат.

Представяме ви пет навика, които вършим всеки ден, само че ни се отразяват зле.

1. Да се предотврати кихане

Когато си затваряме устата и запушваме носа, с цел да не кихнем, вътречерепното налягане се покачва. Това е доста нездравословно, тъй като може да докара до главоболие, в редки случаи до увреждане на слуха.

2. Използване на телефон в леглото

Изкуствената светлина през нощта потиска производството на хормона мелатонин, който контролира лесното заспиване и пробуждане. Ниският мелатонин може да докара до меланхолия, затлъстяване, сърдечни болести и нежна имунна система.

И това е забавно: Защо реагираме на измененията във времето? - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to. 3. Съхраняване на храна в пластмасови съдове

Да, този вид съдове са комфортни и практични в всекидневието, изключително за работа. Трябва да знаете обаче, че някои пластмасови съдове съдържат нездравословни химически субстанции - като фталат и бисфенол. Не би трябвало да съхранявате дълго време храна в тези съдове, в случай че ще бъдат изложени дълготрайно време на по-високи температури. Добра концепция е да употребявате железни или стъклени кутии, в които да запазване храна.

4. Често потребление на антибактериален сапун

По кожата ни живеят доста потребни бактерии, които в действителност пазят тялото ни. Ако използваме прекомерно постоянно сходен вид сапуни и мокри кърпички, то излагаме тялото си на опасност от вреди бактерии. Редица кожни лекари поучават, да не се употребяват всекидневно антибактериалните сапуни, а най-вече до два пъти седмично.

5. Носене на тесни панталони

Макар този тип облекла в този момент да са доста съвременни, се оказват, че не са доста добър избор за тялото ни. Тесните панталони притискат кожата и нервните окончания дълго време. Това води до непрекъснато възприятие на дискомфорт, което може да докара до проблеми с нервната система. Освен това, в случай че нямате подобаваща фигура, тези панталони може да доведат до изпотяване и противен сърбеж.

Източник: Vesti.bg.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР