Отказът от ограничителни мерки срещу коронавируса ще задейства масивна обществена

...
Отказът от ограничителни мерки срещу коронавируса ще задейства масивна обществена
Коментари Харесай

Ще доведе ли отказът от строги мерки срещу коронавируса до жестока криза в Швеция?

Отказът от ограничаващи ограничения против ковид ще задейства солидна социална и икономическа рецесия в Швеция. Това предвижда Bloomberg в просторен материал, представен от БГНЕС. 
Въпреки, че се отхвърли да вкара строга карантина по време на пандемията от ковид, Швеция беше изправена пред мощен стопански спад и възходяща безработица, което може да докара до тежка рецесия. През април равнището на безработица в страната, което е сезонно по-ниско, доближи 7,9%, което е много над прогнозите. С изключение на сезонните фактори, процентът на безработица сега е 8.2%. Най-важният принос за утежняването на икономическата обстановка в е спадът в браншове като туризъм и ресторантьорство. 
Според Йохан Дженсън, анализатор на Bloomberg, обстановката може да се утежни. Прогнозите сочат нарастване на безработицата до 17%, в случай че потреблението не означи растеж в близко бъдеще. Властите на страната имат намерение да одобряват законопроект, който улеснява работодателите да уволняват чиновници. Документът се създава от 2018 година Тази самодейност провокира неодобрение измежду синдикатите и опозиционните сили. Последните са подготвени да разгласят избор на съмнение на премиера на страната.
Швеция отхвърли да наложи строги ограничавания поради пандемията от ковид. Въпреки разпространяването на болестта, в страната не престават да действат индустриални предприятия, учебни заведения и детски градини. Властите се ограничиха с това, да приканват жителите да вземат персонални защитни ограничения. 
До момента в страната са регистрирани над 34 000 инфектирани, от които повече от четири хиляди са умряли. По броя на инфектираните и жертвите страната е изпреварва в пъти своите съседи - Дания, Норвегия и Финландия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР