Отказът на ВАС да тълкува решението за възстановяване на дейността

...
Отказът на ВАС да тълкува решението за възстановяване на дейността
Коментари Харесай

Христанов: Съдебната битка с „Евролаб“ сега започва

Отказът на Върховен административен съд да пояснява решението за възобновяване на активността на „ Евролаб “ на граничния пункт „ Капитан Андреево “ не е проваляне, а по-скоро начало на правосъдната борба по случая. Това съобщи пред бТВ заместник-министър за земеделието и храните в оставка Иван Христанов.

По думите му, правосъдното решение би трябвало да се извърши, само че той отхвърли да уточни период, в който това би трябвало да се направи. Според него връщането на „ Евролаб “ основава предпоставки за монополно състояние.

Той призна, че предишния петък на „ Капитан Андреево “ са пристигнали представители на „ Евролаб “, само че са ги отпратили, като им споделили, че е належащо време „ да се създадат оперативните процедури “.

Според Христанов е належащо да се направи междуведомствена комисия с присъединяване на Граничната полиция, ГДБОП, ДАНС.

Заместник-министърът в оставка сподели още, че голям брой чиновници на БАБХ са нарушавали разпоредбите, с цел да облагодетелстват частни лица. Става дума за изгарянето на животни в инсинераторите.

„ Не един шеф, а голям брой лица от БАБХ в продължение на много години, за последните 5 години ние приказваме за 60 милиона лв., които са изплатени към тези инсинератори, са облагодетелствали още веднъж частни оператори с редица тежки нарушавания и под тежки нарушавания имаме поради изчезнали животни, животни, които сякаш са инсинерирани, това е по-сложната дума за изгорени или обезвредени, които са инициирани сред 30 и 400 дни, откакто те публично са заведени. “ - съобщи Христанов.

По думите му, във всяка регионална дирекция е имало най-малко по един извършител, а в централата и имало „ главатар “, който е „ провел схемата “.

Христанов предвижда, че сигурно ще бъде образувано държавно управление от идващия парламент.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР