Отказът на премиера Бойко Борисов да приеме македонския президент Георге

...
Отказът на премиера Бойко Борисов да приеме македонския президент Георге
Коментари Харесай

Проф. Божидар Димитров: В Македония избухна страшен скандал

Отказът на премиера Бойко Борисов да одобри македонския президент Георге Иванов е явен знак, че България не желае да се меси във вътрешните работи на Македония. Това разяснява проф. Божидар Димитров пред Novini.bg.

По думите му в Македония избухна заплашителен и невъобразим скандал - президентът изгони министър-председателя Заев и външния министър Никола Димитров след две минути среща.

Ако Бойко Борисов и външният ни министър бяха посрещнали македонския президент, това щеше да значи, че взимаме страна в избухналия скандал.

Проф. Димитров акцентира, че името на президента на Македония е Георги, а той преднамерено го е сменил на Георге, с цел да звучи “по-македонско”.

По думите му европейският път на Македония може да наподобява по два метода.

Единият - македонското общество да се съгласи на това име, за което той е песимистичен. И вторият метод е България да улесни даването на поданство на македонците, които желаят и по този начин "поединично да вкараме целия македонски народ в Европейски Съюз ".

Припомняме, министър-председателят Бойко Борисов отхвърли срещата си с македонския президент Георге Иванов. Тя трябваше да се състои на следващия ден.

Мотивът за отхвърли е, че македонският президент изгони премиера Зоран Заев и изрази противоречие с постигнатата договореност с Гърция за името на Македония.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР