Отказът на Финландия и Швеция от неутралитет под натиска на

...
Отказът на Финландия и Швеция от неутралитет под натиска на
Коментари Харесай

Захарова: Отказът на Финландия и Швеция от неутралитет под натиска на САЩ развързва ръцете на Русия

Отказът на Финландия и Швеция от неутралитет под натиска на Вашингтон развързва ръцете на Русия. Това съобщи във вторник формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в ефира на телевизионния канал „ Соловьов LIVE “, предава ТАСС.

„ Това, което Финландия и Швеция вършат под напън от Вашингтон, а не на техните нации, развързва ръцете на Русия. Днес Вашингтон, под напън, принуждава тези страни, които десетилетия наред се стремят към политика на неутралитет и неприсъединяване към военни блокове, да трансформират стратегическата си посока и курс, и това ни развърза ръцете “, цитира организацията думите на съветския посланик.

Дискусията за присъединението на Финландия към НАТО се засилва при започване на април. Мнозинството от членовете на Народното събрание на страната се изрекоха в поддръжка на присъединението ѝ към Алианса. На 15 май финландският президент Саули Нийнистьо разгласи, че Финландия ще кандидатства за участие в НАТО. На 16 май шведското държавно управление също гласоподава за кандидатурата на страната за участие в Алианса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР