Отказът на Елеонора Митрофанова да се яви във външното ни

...
Отказът на Елеонора Митрофанова да се яви във външното ни
Коментари Харесай

Керемедчиев: Отказът на Митрофанова да се яви в МВнР показва арогантност

Отказът на Елеонора Митрофанова да се яви във външното ни министерство е тежко нарушение на дипломатическия протокол. Това съобщи някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в специфичното студио на Нова телевизия. “Това демонстрира надменност и безусловно затваряне на дипломатическите канали сред България и Руската федерация”, сподели още Керемедчиев.

Според политическият анализатор Кузман Илиев последствията от войната сред Русия и Украйна ще бъдат най-осезаеми за хората.

“Неподготвени сме. Европейците и ние българите би трябвало да си сложим въпроса “Какво се случва откакто войната свърши?”. Трябва стратегически да си извадим някакви поучения. Няма да стане със слънчеви панели”, съобщи Илиев.

“Можем да използваме стратегически една пролонгация за това модернизиране. Трябва да преструктурираме и да вкараме модерните технологии. Спре ли търговията сред мирните хора, остава единствено политиката”. сподели още той.

А съгласно Керемедчиев “Европа ще понесе тежестта на тези удари, само че доста по-тежко ще ги понесе Русия”.

“Ние имаме отрицателен търговски продан с Русия. Т.е пониженият достъп на при източници към страната ни би оказал въздействие”, изясни някогашният зам.-министър.

“Що се касае до доставките и преноса на газ не считам, че те ще намалеят, макар че цената се подвига, тъй като ние сме и директна страна към Сърбия и Унгария, което значи, че би трябвало да се прекъсне един доста сериозен поток на доходи към съветската държава”.

Анализаторите разясниха и думите на съветският външен министър Сергей Лавров за трета нуклеарна международна война.

“Тази заигравка с нуклеарното копче към този момент няколко пъти се вади. Това е единствено проявление на мускули от една страна, от друга се вижда, че проектът, който беше разработван от Руската федерация не сработва. Това да дестабилизира украинската войска, да се стигне до бързо привършване на военния спор и Русия да седне на масата на договарянията като победител не се случва. Съответно глобите започнаха да нарастват. Русия и съветските жители ще го усетят по джоба си”, разяснява Милен Керемедчиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР