Отказът на България от Южен поток беше най-грубата ѝ грешка.

...
Отказът на България от Южен поток беше най-грубата ѝ грешка.
Коментари Харесай

Алексей Пушков: Дадохме хубав урок на България с „Турски поток“

Отказът на България от Южен поток беше най-грубата ѝ неточност. Това написа в профила си в „ Туитър “ Алексей Пушков.

Той не пропуща да означи, че Турция незабавно е уловила своя късмет. Междувременно Германия строи „ Северен поток 2 “.

Това е прекрасен урок за София, приключва Алексей Пушков.

Отказ Болгарии от Южного потока был грубейшей ошибкой. Турция тут же ухватила собствен късмет, а Федерална Република Германия строит Сев. поток-2. Хороший урок для Софии.

— Алексей Пушков (@Alexey_Pushkov) May 21, 2018
Той е ръководител на комисия в горната камара на съветския парламент – Съвета на Федерацията по осведомителна политика.

България се нуждае от директни доставки на съветски газ през Черно море. Може да назовем това "Български поток ". Това съобщи в навечерието на визитата си в Русия президентът Румен Радев в изявление за съветския в. "Комерсант ".

На 1 декември 2014 година по време на визитата си в Турция президентът Владимир Путин заяви, че Русия се отхвърля от строителството на "Южен поток ", предвиждан за доставка на 63 милиарда куб. метра до Европа през Черно море и България. Решението беше изненадващо, само че закономерно. На 17 април 2014 година Европарламентът прикани "Южен поток " да не бъде изграждан. Еврокомисията настоя двустранните съглашения на страните от Европейски Съюз с Русия да бъдат преразгледани. На 2 юни 2014 година Еврокомисията откри наказателна процедура против България поради опасенията, че при избора на изпълнителите на "Южен поток " в България ще са спазени условията на Европейски Съюз от Третия енергиен пакет.

Изпълнителят на правата в България, дружно с пет български подизпълнителя, трябваше да бъде компанията "Стройтрансгаз " на Генадий Тимченко, само че поради войната в Украйна тази компания, която по генезис е дъщерна на "Газпром ", беше включена в листата на фирмите, които съгласно Съединени американски щати подлежат на наказания.

Последва напън от гостуващи в София американски сенатори и някогашният министър председател Орешарски заяви, че България стопира работа по "Южен поток ".

Така се стигна до решението на Путин да разгласи раждането на „ Турски поток “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР