Отказът на България от новата система за плащане на газа,

...
Отказът на България от новата система за плащане на газа,
Коментари Харесай

Юрий Пилипсон Отказът на България да плаща газа по новата система ще довеве до по-високи цени

Отказът на България от новата система за заплащане на газа, препоръчана от Русия, неизбежно ще докара до по-високи цени за крайните консуматори, съобщи шефът на Четвърти европейски департамент на съветското външно министерство Юрий Пилипсон в изявление за ТАСС.

" По създание българите са принуждавани да вземат участие в съмнителни, скъпоструващи схеми, от които американски корпорации и всевъзможни медиатори ще печелят пари. Повишаването на цените за крайните консуматори е неизбежно, а те се пробват да обвинят Русия - както е съвременно в този момент - в безпричинно потребление на " газови оръжия " ", сподели той.

Пилипсон означи, че България, която до неотдавна " претендираше за ролята на газов хъб за Балканите и цяла Европа, е в незабавно търсене на различни източници и пътища за импорт на синьото гориво ".

" Бяха дадени обещания за компенсиране на недостига посредством закупуване на полутечен газ в Съединени американски щати и запазване на потенциал в гръцкия терминал за приемането му ", добави той.

Според дипломата сега Русия е очевидец на " опитите на публична София да се самокоригира от мощния удар, който самите управляващи нанесоха на българската стопанска система и обществена сфера с присъединяване си в антируските наказания, с коренно пояснение на съответните подходи на Европейския съюз, в това число с отменяне на схемата за заплащане на природния газ, препоръчана от Русия ".

Пилипсон акцентира, че препоръчаният от Русия логаритъм за заплащане на газа е " транспарантен и елементарен ".

" Много европейски компании към този момент го употребяват сполучливо. От българските управляващи зависи дали ще преминат към новата система за заплащане, с цел да получават горивата в точния момент, в цялостен размер и на рационална цена, или ще отхвърлят нововъведението в ущърб на елементарните жители и в интерес на задграничния капитал. Що се отнася до Русия, ние оставаме почтен и благонадежден снабдител. Трябва да сме сигурни, че и купувачите се държат делово ", добави той.

На въпросите: Пред енергийна злополука ли е София? Съществува ли възможност, че българската страна ще промени мнението си и ще се върне към съветския газ?, Пилипсон дава отговор:

„ Днес следим опитите на публична София да се самокоригира от мощния удар, който самите управляващи нанесоха на българската стопанска система и обществена сфера с присъединяване си в антируските наказания, с коренно пояснение на съответните подходи на Европейския съюз, в това число с отменяне на схемата за заплащане на природния газ, препоръчана от Русия.

В резултат на това България, която претендираше за ролята на газов хъб за Балканите и цяла Европа, е в незабавно търсене на различни източници и пътища за импорт на „ синьото гориво “. Бяха дадени обещания за компенсиране на недостига посредством закупуване на полутечен газ в Съединени американски щати и запазване на потенциал в гръцкия терминал за приемането му. По създание българите са принуждавани да вземат участие в съмнителни, скъпоструващи схеми, от които американски корпорации и всевъзможни медиатори ще печелят пари. Повишаването на цените за крайните консуматори е неизбежно, а те се пробват да обвинят Русия – както е съвременно в този момент – в безпричинно потребление на " газови оръжия ".

Предложеният от Русия логаритъм за заплащане на газа е транспарантен и елементарен. Много европейски компании към този момент го употребяват сполучливо. От българските управляващи зависи дали ще преминат към новата система за заплащане, с цел да получават горивата в точния момент, в цялостен размер и на рационална цена, или ще отхвърлят нововъведението в ущърб на елементарните жители и в интерес на задграничния капитал. Що се отнася до Русия, ние оставаме почтен и благонадежден снабдител. Трябва да сме сигурни, че и купувачите се държат делово. “
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР