Отказан е бърз тест за COVID-19 на медик от видинската

...
Отказан е бърз тест за COVID-19 на медик от видинската
Коментари Харесай

От Спешното във Видин алармират: Отказват бързи тестове за COVID-19 на медици от болница Света Петка

Отказан е бърз тест за COVID-19 на доктор от видинската болница "Света Петка ", бил в контакт с пациент, дал позитивна проба за вируса, заяви в обществените мрежи Марияна Върбовска от лечебното заведение.
Тя твърди, че в Спешното поделение се работи без защитни средства. Ръководството на болничното заведение е взело решение да не се изпращат проби, тъй като "няма недоволства ", написа още Върбовска в обявата си. Д-р Венцислав Владински, шеф на РЗИ-Видин, изясни, че е осведомен със случая, само че:
"След като са знаели какъв е казусът, за какво не са си поставили персонални защитни средства? Това е първият пропуск на тази колежка. Би трябвало да знае, че нарежданията от Централната референтна лаборатория и на проф. Кантарджиев от Националния действен щаб са тестът да се прави единствено на лица със симптоматика. На контактните на тези лица не се изследват проби в Националната референтна лаборатория. Остават под карантина и наблюдаване на персоналния доктор. Ако се появят признаци като кашлица, затруднено дишане, висока телесна температура, тогава се пускат пробите. Д-р Виденова (началник на микробиологичната лаборатория във видинската болница-бел. ред.) ѝ е споделила, че може да си заплати- болничното заведение е закупила бързи проби. Който желае, дори и от жителите, отива, заплаща си на регистратурата и му се прави този тест. Колегите доста добре са знаели, че идва човек със подозрение за ковид. Защо не са си поставили най-малко маска и ръкавици? В Спешното разполагат със защитни средства. Това е огромна безнаказаност. А по-късно желаят тест. Този тест в този момент и да се направи, ще бъде негативен. Проф. Кантарджиев неведнъж изясни, че първите няколко дни след контакт с ковид тестванията постоянно са негативни. Проби се вземат откакто се появят признаци. Такива са напътствията. Взети са проби на контактните на този пациент, само че от Националната лаборатория са отказали да ги изследват ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР