Отказалият се кандидат за премиер на Има такъв народ (ИТН)

...
Отказалият се кандидат за премиер на Има такъв народ (ИТН)
Коментари Харесай

Пламен Николов: Грешка беше, че се предоверихме на партньорите ни

Отказалият се претендент за министър председател на " ИТН " (ИТН) призна, че една от грешките, които е позволила партията е, че се предоверили на „ сътрудниците им “ в договарянията за сформиране на кабинет. В коридорите на Народното събрание Николов обаче изрази религия, че предоверяването щяло да им послужи коз при нови избори – тогава Има Такъв Народ щели да ги завоюват още по-убедително и няма да имат потребност от нелоялни съдружници. Николов се надява да нямат потребност от сътрудници, а да излъчат най-голям резултат на възможните предварителни избори.

Той е на мнение, че не е нужно да се „ горят мостове “, в случай че не би трябвало да се мине на другия бряг с някого. Пламен Николов счита, че в идващия парламент могат да влязат по-малко партии. Той дефинира като несъответстващ въпрос дали би приел да бъде втори мандат министър председател от Има Такъв Народ, само че няма желание да се отхвърля от политиката. Въпреки, че е политик, Николов е управител и мисли да мениджира бизнеса, който има и всяка сходна задача в един предстоящ кабинет. Ние преглеждаме кабинета като мениджмънт конструкция, акцентира Николов.

Той се надява да има по-висока поддръжка към партията при нови избори, а не спад в гласовете за Има Такъв Народ. Навсякъде, където поддържаме връзка с хората на никое място не усетих отрицателни настройки или пък някакви настроения против нас или пък против това, което вършим, увери той.

Той харесва всички министри от проектокабинета си и ги дефинира като страхотни експерти и експерти. Пламен Николов не е видял проблем с, като отхвърли да разяснява неговата изразителност.
 Единодушни ли са били депутатите за прецедента Пламен Николов - съвсем съгласно Николай Хаджигенов Единодушни ли са били депутатите за " прецедента " Пламен Николов - " съвсем " съгласно Николай Хаджигенов
Председателският съвет е решил на следващия ден Народното събрание да гласоподава, че отхвърля кандидатурата на Пламен Николов за министър председател. След края му...

Запитан дали задачата пред Има Такъв Народ в действителност е била да сформират кабинет, Николов отговори: „ Е, по какъв начин? Това е смисълът на политически живот и политическите партии. Как да не сме имали желание? Дори бих могъл да кажа, че това е извънредно лелеяно от нашето изборно войнство, тъй като хората се държаха извънредно съответно в миналите две седмици за разлика от огромна част от нашите сътрудници от някои медии. Това е нещото, което се очакваше от нас и направихме всичко допустимо това да се случи “, разяснява Николов.

Иначе Николов се е отказал да бъде министър председател, написал е персоналните си аргументи и няма какво повече да добави. „ Представете си процедурата, че в случай че бях утвърден за министър-председател от партиите, които не са от протестните още веднъж същото щеше да стане – още веднъж щях да подада оставка. Това е най-логичното, което може да се случи, тъй като по Конституция никой не може да ме накара да свърша нещо или да не го свърша “, безапелационен бе Николов.

По думите му занапред следва да се създадат оценките какво тъкмо се случи и за какво тъкмо по този начин се случи в неподкрепата на кабинета на Има Такъв Народ. Това, което мога да кажа е, че ще минем през чистилището на изборите. Това, което мисля и е редно да се направи, само че в противоположен случай обществото ще страда още повече, сподели той.

Има Такъв Народ поддържат президента Румен Радев за втори мандат с мотив, че е извънреден човек, експерт и се справил отлично като държавен глава. Пламен Николов запита медиите за какво поставят знак на тъждество сред президента и служебното държавно управление. Това са разнообразни хора, с друга експертиза и мисля, че не би трябвало да ги оценяваме по разнообразни скали, сподели Николов.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР