Отказал с писма информация на КПКОНПИГен.-майор Цанко Стойков два пъти

...
Отказал с писма информация на КПКОНПИГен.-майор Цанко Стойков два пъти
Коментари Харесай

Ген. Стойков 2 пъти покрил Деси Радева

Отказал с писма информация на КПКОНПИ

Ген.-майор Цанко Стойков два пъти отхвърли информация за Десислава Радева
Според Антикорупционната комисия, в писмата военачалник Стойков е стимулирал правно отговорите си за отхвърли
btvnovinite.bg

Два пъти командирът на военно-въздушните сили генерал-майор Цанко Стойков е отказвал да даде на Антикорупционната комисия документи по отношение на инспекция на първата дама Десислава Радева. Това излиза наяве от известие на Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ). Комисията разгласява и документи, доказващи това.

Пресцентърът  на  КПКОНПИ публикува  писма  на  ген.  Цанко Стойков, в отговор на отправени до него претенции за показване на
информация, на съображение чл.72 от ЗПКОНПИ.  Исканията са били изпратени в хода на произвеждане за определяне на спор на ползи.

В писмата военачалник Стойков е стимулирал правно отговорите си за отвод на информация. Според оповестените документи, на 8 май предходната година той е обяснил на Антикорупционната комисия, че писмата им са относими единствено към лица, които сега заемат високопоставени длъжности в системата.

В края на май, във второто си писмо, Стойков изяснява, че президентът Румен Радев е освободен от Военновъздушни сили през август 2016 година и тригодишният законов период за разглеждане на спор на ползи е изминал. Това, съгласно писмото, значи, че документи не би трябвало да се дават.

Миналата седмица инспекцията на Министерство на отбраната  приключи без предложение за наказване. От отчет на началника на защитата излиза наяве, че всички документи на антикорупционната комисия са предоставени в период.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР