Отказаха на дете, болно от Детска церебрална парализа, инвалидна количка

...
Отказаха на дете, болно от Детска церебрална парализа, инвалидна количка
Коментари Харесай

Дете с ДЦП остана без инвалидна количка

Отказаха на дете, болно от Детска церебрална парализа, инвалидна количка и вертикализатор . За проблема показа майка му Силвия Матроска.
 
Преди време ви разказахме за Орлин , чието лекуване всеки месец изисква суми, непостижими за фамилията. На фона на другите си грижи , Силвия пробва да получи две от полагащите им се помощни средства , само че такива са й отказани.

 

От Столичната районна здравна ревизия споделят на фамилията, че не могат да издадат протокол от профилирана детска неврологична ЛКК за разпределяне на детска инвалидна количка, тъй като „ на територията на София-град няма основана профилирана неврологична ЛКК ”. На територията на София-град имало въпреки всичко профилирани неврологични ЛКК, само че те били за възрастни и не освидетелствали деца.
 
От Дирекция „ Социално подкрепяне ” в Слатина отхвърлят инвалидната количка и вертикализатора точно тъй като показания медицински протокол не е публикуван от профилирана лекарска консултативна комисия по профила на болестта.
 
За да получи количка и вертикализатор за сина си, евентуално Силвия още веднъж би трябвало да моли хората за помощ и надлежно да ги закупи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР