отказа да приеме на аудиенция държавния секретар на САЩ Майк

...
отказа да приеме на аудиенция държавния секретар на САЩ Майк
Коментари Харесай

Папа Франциск отказа аудиенция на Майк Помпео

отказа да одобри на визита държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, съобщи Reuters, представена от БНР.
Държавният секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин и секретарят по въпросите на връзките с страните монсеньор Ричард Галахър оповестиха, че папата е отхвърлил настояването на, защото заобикаля да се среща с политици преди избори, припомнят международните организации.
" Да, той изиска. Но папата към този момент ясно е заявявал, че политически фигури не се одобряват в интервал на избори. Това е повода ", уточни Паролин.
Вчера Помпео дойде в Рим и през днешния ден е планувано да се срещне с публични представители на Светия трон.
Съобщението за отказаната визита пристигна откакто държавният секретар на Съединени американски щати упрекна Католическата черква за съглашение с Китай за назначението на епископи в Китай.
Двугодишното съглашение, което изтича идващия месец и се чака да бъде възобновено, разрешава на папата да има думата при назначението на епископи в Китай. Представители на Светия трон признават, че съглашението не е съвършено, само че го дефинират като стъпка напред.
 Папа Франциск възобновява обществените си аудиенции Папа Франциск възобновява обществените си аудиенции
Папа Франциск ще възобнови прекратените седмични обществени аудиенции при започване на идващия месец. Информацията оповестиха от Светия прист...
На конференция в сряда, проведена от посолството на Съединени американски щати при Светия трон, американският държавен секретар съобщи, че във връзка с преследването на религиозни малцинства Китай е най-лошата страна в света. Макар да не загатна категорично съглашението на Светия трон с Пекин, той упрекна Китайската комунистическа партия, че работи непрекъснато, с цел да потъпква свободата, изключително религиозната.
Паролин и Галахър дефинираха обществените рецензии на Помпео като " изненада ", пристигнала тъкмо преди плануваното посещаване. " Обикновено, когато се приготвят тези визити сред представители на високо ниво, се водят договаряния за тематиките, по които ще се беседва конфиденциално. Това е едно от разпоредбите на дипломацията ", сподели Галахър.
Запитан дали рецензиите на Помпео към съглашението на Ватикана с Китай са предопределени за политическа приложимост в Съединени американски щати, кардинал Пиетро Паролин съобщи: " Някои го интерпретираха по този метод. "
Твърдолинейният метод към Китай е главен миг в предизборната акция на президента на Съединени американски щати преди изборите на 3 ноември. Тръмп също по този начин се свързва с консервативни протестантски и католически придвижвания, доста от които са сериозни към папа Франциск, отбелязва Ройтерс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР