Отказ за самоизолация, ако такава бъде поискана от властите, от

...
Отказ за самоизолация, ако такава бъде поискана от властите, от
Коментари Харесай

10 000 паунда глоба в Англия при отказ от изолация

Отказ за самоизолация, в случай че такава бъде поискана от управляващите, от през днешния ден ще бъде считан за противозаконен акт в Англия и ще се постановат санкции до 10 000 паунда. Проучване демонстрира, че единствено 18 % от хората със признаци на ковид са се самоизолирали до момента.

Всеки, който е с позитивна проба за COVID-19 или е бил осведомен, че е бил в непосредствен контакт с някой с позитивна проба, в този момент е длъжен да се самоизолира, съобщи БНР. Първоначалната санкция при отвод ще бъде 1000 паунда и може да доближи 10 000 при още един отвод или друго съществено нарушаване на наредбите. Полицията ще разполага с пълномощия да прави нужните инспекции.

Хората с ниски приходи, които не могат да работят и не могат да имат приходи, до момента в който са в самоизолация, ще получат помощ в размер на 500 паунда. Министърът на вътрешните работи Прити Пател съобщи, че новите санкции са явен знак, че министрите „ няма да разрешат на тези, които нарушават разпоредбите, да анулират постигнатия с доста труд прогрес на спазващото законите болшинство “. А министърът на опазването на здравето Мат Ханкок уточни, че държавното управление няма да се поколебае да наложи спомагателни ограничения, в случай че случаите на заразяване продължат да се усилват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР