Откъснати на островите в Егейско и Йонийско море остават за

...
Откъснати на островите в Егейско и Йонийско море остават за
Коментари Харесай

Стотици хиляди пътници и десетки хиляди тонове стоки блокирани за 2-ри ден в Гърция

Откъснати на островите в Егейско и Йонийско море остават за втори следващ ден стотици хиляди пасажери и десетки хиляди тонове артикули поради новата 24-часова стачка, която разгласи в понеделник Гръцката моряшка федерация, написа "Катимерини ".
Стачката в действителност стартира още в неделя и беше планувана единствено за понеделник, само че през вчерашния ден от организацията взеха решение да я продължат с още едно денонощие до сряда сутринта, съобщи Българска телеграфна агенция.
Работещите във фериботите, които свързват континентална Гърция и островите, упорстват за нарастване на възнагражденията си с 5 %. Работодателите през вчерашния ден усилиха препоръчаното от тях нарастване от 1 на 2 %, само че и това предложение беше отхвърлено от синдиката.
Според калкулации на Съюза на сдруженията в пътническото корабоплаване на ден по фериботните линии през септември пътуват приблизително по 150 хиляди пасажери и 25 хиляди тона товари. Като се сумират числата за двата дни на стачката, броят на пасажерите, които не са могли да осъществят пътуванията си, доближава до 300 хиляди, написа "Катимерини ".
Дори и стачката да завърши във вторник, ще бъдат нужни няколко денонощия, с цел да бъдат превозени насъбраните товари.
Жителите и посетителите на островите, които нямат летища, са на практика изцяло откъснати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР