Откакто започнаха промените преди три години, досега имаме 7 броя

...
Откакто започнаха промените преди три години, досега имаме 7 броя
Коментари Харесай

Ники Василев изкара зловещи цифри за Асен Василев и Жан Виденов

Откакто започнаха измененията преди три години, до момента имаме 7 броя актуализации на бюджета, по няколко пъти на годината и цифрите стават все по-големи. Почти нищо обикновено няма в бюджетната политика в последните години.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria някогашният министър на стопанската система Николай Василев.

Основната характерност на бюджетната политика е все по-голямо харчене, все по-големи дефицити, все по-големи задължения и нулеви промени във всички сфери.

Не сме потърпевши от войната в Украйна, тя единствено понапълни държавния бюджет. Пострадали сме от левия популизъм на ръководещите, който е рекорден за целия преход. В тези златни години за българската стопанска система вършим недостиг от 3-4% всяка година и считаме, че вършим нещо положително. В такива години би трябвало да има голям остатък. Сегашните ръководещи скапват достиженията на страната. Ако прекомерно дълго останат на власт - забравете за еврозоната.

Няколко пера би трябвало да бъдат реформирани - държавната администрация продължава да пораства даже и тази година, обществените разноски са проблем, тъй като системите са нереформирани, 22-ра година бюджетът изхарчи 10 милиарда лева за ток, концесии - в случай че страната строи огромната инфраструктура с концесии, могат да бъдат спестени милиарди от държавния бюджет.

Хвалим се с непознати вложения от 3% от Брутният вътрешен продукт. Когато ни одобриха в Европейски Съюз бяха 30%, при Жан Виденов бяха повече. Най-добрият метод за повдигане на заплати и пенсии е същински стопански напредък, а друг мижав.

От дерогацията българската страна и жители не завоюваха нито един лев. Защо толкоз месеци главно една политическа мощ защитаваше ползите на непозната компания, хората могат сами да се досетят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР