Откакто Sony официално обяви PlayStation 5 в началото на 2019

...
Откакто Sony официално обяви PlayStation 5 в началото на 2019
Коментари Харесай

PlayStation 5 няма да струва повече от 1000 долара - вижте защо

Откакто Sony публично разгласи PlayStation 5 при започване на 2019 година, мелницата за клюки работи с цялостна пара – видяхме спекулации на процедура съвсем за всеки един подробност, за който можете да се сетите към идната версия на именитата игрова подпора, а в случай че към момента не съществува слух за нещо, то е просто тъй като никой не се се е сетил да го напише… Но аспектът, който като чели най-вече вълнува хората е какъв брой ще коства PS5?

Сега ставаме очевидци на някои много правдоподобни клюки по отношение на цената на PS5, въпреки и по-рано да имаше такива, които искрено са безусловно нелепи. Наскоро се появи „теч“, който твърди, че PS5 ще коства 1200 щатски $. От Sony побързаха да развенчаят тази мълва като увериха, че конзолата няма да прекрачва психичната ценова граница от 1000 $, като мнозина дефинираха този слух като опит за саботиране на представянето на конзолата със основаване на отрицателна настроеност измежду потребителите.

В тази публикация опитахме да създадем синтез на най-интересните клюки към PlayStation 5, като подбрахме най-издържаните и правдоподобно звучащи от тях.

Още от 2013 година, когато пазарът на игрови конзоли претърпя разлюляване, потребителите привикнаха да вършат непрекъсната параленост и да виждат конкуренция сред предложенията PlayStation на Sony и Xbox на Microsoft. Както може би към този момент знаете, Microsoft направи някои в действителност пагубни неточности с Xbox One, от които Sony се поучиха и не ги позволиха в своята PlayStation 4.

Първоначално Xbox One се търгуваше на 499 $, до момента в който по-мощният от него PlayStation 4 беше със 100 $ по-евтин и по този начин цената му звучеше като надалеч по-достъпните 399 $. Разликата от 100 $ сигурно се отрази на продажбите на двете конзоли…

Към края на октомври 2019 г, стана ясно, че Sony са продали 102 милиона бройки от PlayStation 4, което го прави втората най-продавана игрова подпора в света на всички време след PlayStation 2, несъмнено, чийто резултат надали в миналото ще бъде надминат. Междувременно Microsoft не се гордееше изключително с продажбите на своя Xbox One, въпреки и стойностите им съгласно спекулации да варират в необятния диапазон от 30 до 70 милиона (за жал не разполагаме с конкретика).

Но съгласно анализаторите, при Sony решаваща беше освен цената на конзолата. Можем да се съсредоточим детайлно върху неверните стъпки на Microsoft при опитите за усилване на предлагането на Xbox One, само че не считаме, че има смисъл да вършим тъкмо това в този момент – за по-любопитните от от вас, ще препоръчаме сами да извършите бърза параленост като изчетете новините ни към Xbox One.

PlayStation 3 беше екипиран със лични, извънредно скъпи съставни елементи, което докара до цена, която по никакъв начин не се хареса на аудиторията – 599 $. Когато пазарът се прекатурна и Sony загуби близо 40% от пазарния си дял, компанията реши всиачески да се опита да понижи разноските, когато и където това е допустимо, с цел да сведе конзолата до рационална цена. Това проработи, само че за жал към този момент беше малко късно – заради загубата на пазарния дял, явно че потребителите към този момент се бяха фокусирали върху Xbox 360 на Microsoft, който дебютира съвсем по същото време, а напълно разумно и разработчиците бяха впрегнали старания в него. Пропуснатите изгоди и загубите за Sony бяха обилни.

Вероятно към този момент сами разбирате, че толкоз именита компания не би позволила два пъти една и съща неточност и не би подхванала смели и нападателни ценови политики при идната си Sony PS5, по тази причина ни звучи неуместно, когато някой споделя, че цените евентуално ще надвишават 1000 и даже 1200 $. PS5 в действителност наподобява, че ще идва с съставни елементи от най-голям клас и ще бъде в действителност мощна подпора в ръцете на запалянковците. Но поради обстоятелството и какъв брой мощни видео карти и настолни процесори се оферират в наши дни, надали някой чака, че единствено и само топ съставените елементи са задоволителни сами по себе си, с цел да привлекат вниманието на купувачите – нищо не ги стопира да играят обичаните си игри и на десктоп геймърска машина.
В последна сметка… Колко ще коства?
Добре, отделихме много време да ви убеждаваме за какво Sony няма да ни шокира с цени от порядъка на 1200 $ за PS5. Но това, което евентуално в действителност ви вълнува, и поради което сте отворили тази публикация е тъй като желаете да разберете какъв брой ще коства в реалност? Затова ще ви представим един доста по-правдоподобен слух. Друг теч допуска, че при стартирането си на пазарите на Северна Америка конзолата ще коства 499 $ – едвам 100 $ повече от стартовата цена на PS4 и PS4 Pro. Естествено, както всички други клюки, би трябвало да приемете това със наложителната известна доза подозрение, само че в тази информация има надалеч повече логичност и аргумент, в сравнение с в тази, която към този момент опровергахме.

Вероятно към момента има консуматори, на които 499 $ им се виждат скъпо. И ги разбираме. Но би трябвало деликатно да преценим, че цената надалеч не е чак толкоз висока, изключително поради обстоятелството какъв клас хардуер ще опакова PS5 под капака си. А както добре знаем, с изключение на с впечатляващ хардуер, игровите конзоли на Sony се гордеят и с много разширена поддръжка на игри.

Освен това, 499 $ не е чак толкоз висока цена на фона на пазарната картина – в действителност предлагането на Microsoft One X може да е най-мощната съществуваща все още в света подпора, само че това няма да остане по този начин в идната година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР