Откакто се появиха на бял свят, книгите и филмите за

...
Откакто се появиха на бял свят, книгите и филмите за
Коментари Харесай

Кой герой от `Хари Потър` си според зодията

Откакто се появиха на бял свят, книгите и филмите за Хари Потър не престават да вълнуват генерации читатели и киномани до през днешния ден. Чудните завършения на дребния вълшебник и неговите съученици от учебното заведение по вълшебства Хогуъртс могат да се похвалят с почитатели от всички възрасти.

Ако и вие сте измежду тях, сигурно ще ви бъде забавно да научите кой зодиакален знак на кой воин от приказния свят на Хари Потър подхожда. Със задачата да създадат паралел сред характерите на част от героите от поредицата и зодиакалните знаци се заемат специалистите от изданието Stylecaster.

Овен: Сириус Блек 
                             

Един завладяващ воин, който заслужава респект. Той е доста добър другар на родителите на Хари Потър, както и кръстник на основния воин. За разлика от целия си собствен жанр Блек, Сириус единствен не е разпален по чистокръвната им фикс идея. Сириус става добър другар на Хари, който постоянно се поучава с него.

Телец: Рубиъс Хагрид  
                             

 

Хагрид е полувеликан с положително сърце. Пазач на Ключовете и дивеча и професор по Грижа за магическите създания в Хогуортс. Било му е неразрешено да употребява магическата си пръчка, тъй като, до момента в който е бил възпитаник в Хогуортс, е отворена Стаята на тайните и се е мислело, че той е наследникът на Салазар Слидерин. Впоследствие се оказва, че е бил упрекнат незаслужено. Сега държи магическата си пръчка в розов чадър. Има куче на име Фанг и живее в къщурка посред поляната близо до Забранената гора. Той е другар с Хари Потър, Рон Уизли и Хърмаяни Грейнджър.

Близнаци: Ремус Лупин 
                             

 

Лупин е вампир. Носи остарели, овехтели облекла и наподобява посърнал и изтощен. Тих, само че палавник. Преподава предмета „ Защита против Черните изкуства “ през третата година на Хари Потър в училището Хогуортс. Прекрасен преподавател и доста добър човек, само че има минус и той е, че обича да е харесван. Щастлив е, когато има другари, а най-хубавият му другар е Сириус Блек.

Рак: Невил Лонгботъм 
                             

Невил Лонгботъм е кръглолико момче от „ Грифиндор “, което все губи или не помни нещо. Непохватен, само че с огромно и самоуверено сърце. Притежава прозорлив разум и е подготвен на всичко за приятелите си.

Лъв: Хари Потър 
                             

Главният воин на поредицата. Той отива в Училището за вълшебства и магии Хогуортс, с цел да учи вълшебства. Скоро Хари научава, че към този момент е прочут в света на магьосниците. Научава също, че съдбата му е обвързвана с Лорд Волдемор. Волдемор е злобен вълшебник, който е умъртвил родителите на Хари, само че се счита, че е починал, когато се е опитал да употребява убийственото проклинание върху бебето Хари.  Волдемор е мрачен вълшебник, който има намерение да стане вечен, да смъкна ръководещия орган на магьосниците, прочут като Министерството на магията, и да подчини всички магьосници и мъгъли (немагически хора). Именно него Хари Потър би трябвало да победи.

Дева: Хърмаяни Грейнджър 

If you have a friend who is reading the series for the first time, or you're exploring the series with younger readers, what moment are you *most* excited for them to reach?
— Wizarding World (@wizardingworld)

Хърмаяни е най-талантливата магьосница в своя курс в Хогуортс. Тя е разпределена в дом Грифиндор. Родителите ѝ са мъгъли (немагьосници), и двамата са зъболекари. Хърмаяни обича да чете и има вяра, че всичко може да се научи от книгите. Когато схваща, че например Пророкуването е неточна просвета тя се отхвърля от този час. По време на първата си година в Хогуортс, Хърмаяни не е харесвана от множеството деца. Тя е разпореждаща се всезнайка, която споделя на всички да съблюдават разпоредбите на учебното заведение. С годините става по-умна, по-любезна и общителна, само че продължава да не утвърждава нарушаването на разпоредбите.

Везни: Албус Дъмбълдор 
                             

Албус Дъмбълдор е шефът на учебното заведение за вълшебства и магии „ Хогуортс “, в което учат Хари и приятелите му и е също по този начин създател на Ордена на Феникса – организация, посветила силите си на битката против главния негативен воин в романите - Лорд Волдемор. Завършва Училището за магия и чудо Хогуортс с успех – първенец, префект, притежател на премията за заклинател „ Барнабъс Финкли “, представител на младежта на Англия в Магисъбора, притежател на златен орден за принос.

Скорпион: Сивиръс Снейп 
                             

В първия роман Хари Потър и Философският камък той е един от основните антигерои. В шестата част той става професор по Защита против черните изкуства, а в седмата става шеф на Хогуортс. В предишното той е бил смъртожаден, само че след това минава на страната на Дъмбълдор. Голямата му обич е майката на Хари Потър, Лили Евънс. Намира гибелта си в Къщата на крясъците, погубен от Лорд Волдемор. Като младеж е затворен и постоянно облечен в черно. Описват го с дълъг нос. Често бива подиграван от Лун, Опаш, Лап и Рог, по тази причина ненавижда и Хари - тъй като е наследник на Джеймс Потър (Рог). Пише лирика.

Стрелец: Рон Уизли 
                             

Рон е срамежливо момче с благо, приятелско държание, предпоследното дете в семейство на магьосници с огненочервена коса. По-малка от него е единствено сестричката Джини. Един от неговите дефекти е че се опасява от паяци. В третата година в хогуотс в часа на професор Лупин той се изправя против страха си „ голям паяк “. Рон е най-хубавият другар на Хари Потър още от първата си година в учебното заведение за магия и чудо „ Хогуортс “. Двамата са неразделни другари. Помагат си във всичко. В краят на седмата книга се омъжва за Хърмаяни Грейнджър и имат две деца.

Козирог: Волдемор 
                             

Той е зъл магьосник, заел се с трупането на несравнима магическа мощ и опитващ се да стане вечен посредством упражняване на тъмните изкуства. Наричан е също „ Онзи-който-не-бива-да-се-назовава “, „ Ти-знаеш-кой “ или Черния Лорд.

Водолей: Луна Лъвгуд



Луна е само дете и живее с татко си в къща наподобяваща „ огромен черен цилиндър, наподобяващ на шахматен топ “. Баща ѝ – Ксенофилиус Лъвгууд работи като основен редактор на списание „ Дрънкало “, а майка ѝ (Пандора Лъвгуд) е умряла, когато Луна била на 9, експериментирайки с магия. За първи път се загатва за Луна в петата книга от поредицата, а точно „ Хари Потър и Орденът на Феникса “. Луна и Хари се сприятеляват, откакто единствено те двамата (впоследствие се схваща, че и Невил) виждат „ тестроли “ (животни, наподобяващи коне, само че с крила и светещи очи. Тестролите могат да бъдат видени единствено от хора, които са се срещали със смъртта). Тя е с дълга тъмноруса коса, с любопитни и питащи очи, постоянно изумен взор и замислен тип.

Риби: Драко Малфой  
                             

От самото начало, Драко се обрисува като противник и съперник на Хари Потър, откакто му предлага да станат другари, само че Хари отхвърля. Семейството му е богато и Хари го смята за капризен, нахален и себелюбив. Драко постоянно се подиграва на Рон Уизли за неприятното финансово състояние на фамилията му. Той се отнася с пренебрежение към Хърмаяни Грейнджър, тъй като е с мъгълска (немагическа) кръв. Според Драко и фамилията му магическото образование би трябвало да е непокътнато единствено за чистокръвните магьоснически фамилии, както мисли и самият Салазар Слидерин. 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР