Откакто се помним се носят какви ли не легенди за

...
Откакто се помним се носят какви ли не легенди за
Коментари Харесай

Трогателно писмо до моята свекърва: “Благодаря ти!”

Откакто се помним се носят какви ли не митове за връзките сред снаха и свекърва. Тези клюки към този момент одобряват образа на истински легенди, в които брачната половинка и майката на един мъж са странни същества, които не могат да съжителстват обикновено.

Истината постоянно е някъде по средата, само че е реалност, че постоянно би трябвало да отдаваме заслуженото почитание и на съпругите, и на майките, отгледали синовете си.

Попаднахме на това прочувствено писмо, което сигурно ще ви накара да се замислите:

“Моя свекърво,

преди всичко желая да ти благодаря. Никога няма да схванеш какъв брой съм ти признателна за това, че си отгледала мъжа на фантазиите ми. Това сигурно не е било по никакъв начин лесна задача. Не знам по какъв начин си издържала всички безсънни нощи и по какъв начин си съумяла да го превърнеш в прелестния човек, който е през днешния ден.

Всъщност знам какво ти е коствало, тъй като и аз се пробвам да отгледам нашите деца по верния метод. Искам те да станат мощни персони като твоя наследник . И тук още веднъж идва ред да ти благодаря.

Благодаря ти, че ми помагаш с развъждането на децата ни. Благодаря ти, че правиш и даваш всичко за твоите внуци. Ти ми сподели какво е безрезервност и жертвоготовност. В началото се дразнех, че ги глезиш прекомерно доста и постоянно им даваш шоколад преди вечеря. Сега съзнавам, че правиш всичко от безгранична обич.

Те са твоите слънца, те ти дават тласък за живот, те са най-голямата ти наслада и в никакъв случай не бих им лишила привилегията да поддържат връзка с теб и да те познават.

Няма да те неистина. Ще имаме тежки моменти , синът ти може да ми бъде сърдит, аз може да бъда ядосана на теб или ти на мен, на нас. Но ти давам обещание, че в никакъв случай няма да бъдем нещастни. Във всички фамилии има върхове и спадове, само че любовта постоянно ще бъде нашата константа.

 Thinkstock

Обещавам ти, че ще пазя сърцето на сина си вечно. Обещавам ти, че внуците ти ще бъдат отгледани с доста любов и ще получат всичко, което им е нужно. Обещавам ти, че всяка вечер ще целувам фамилията си за лека нощ и ще идваме постоянно на обяд при теб, тъй като няма по-великолепен готвач от теб и постоянно успяваш да събере цялата фамилия край софрата.

Може да не знам всичко на този свят, само че мога да ти обещая едно нещо - в никакъв случай няма да се пробвам да те заместя. Ти си била първата жена, която мъжът ми е обикнал и в никакъв случай няма да ти лишава това. Винаги ще се старая да запазите връзката между тях.

Ще ти се обаждам постоянно, когато би трябвало да се оправя със сприхавия му темперамент и постоянно, когато не си припомням онази вкусна рецепта за домашния ти сладкиш. Ти си доста значима част от нашата история и нашето бъдеще. Без теб моята обич нямаше да съществува .”

Прочетете още:

Писмо от майка до щерка...

Прощално писмо до огромната, (не)подходяща обич

Писмо до майка ми
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР