Откакто съществува социалната мрежа Facebook, масово наблюдаваме нови тенденции, които

...
Откакто съществува социалната мрежа Facebook, масово наблюдаваме нови тенденции, които
Коментари Харесай

10-те най-често срещани комични описания на снимки във Facebook

Откакто съществува обществената мрежа Фейсбук, всеобщо следим нови трендове, които българите обичаме да следваме.

Напоследък е съвременно тази платформа да бъде употребена за персонален блог, в който хората споделят своите драми и проблеми. Отдавна е изгубено първичното предопределение на Фейсбук – просто да си качиш фотография, да се „ тагнеш “ от някое място, да се сприятелиш с някого, че даже и да „ сръчкаш “ индивида, който харесваш, с цел да започнеш флирт (беше съвременно през 2012 г.)

Разбира се, ние подхождаме комично над видовете българи, които срещаме всекидневно и сигурно ще припознаете някой ваш непосредствен, а за какво не и себе си в описанията, които ще видите.

1. Вечният юноша

Денят е 1 юни. Прескачаме фотосите на дребните дечица, празнуващи празника, с цел да намерим постоянно младият, който качва своя фотография като дребен и написа статус: „ Запазете детското в себе си “. Класика в жанра!

2. Рожденикът

За благополучие всички хора по света имаме рожден ден. И е обикновено всеки да се радва и да чества. И няма нищо неприятно в това. Но влизаме във Фейсбук и със скролването през нормалните нелепости няма по какъв начин да не намерим най-малко една нагласена дама, която да се е похвалила, че е „ grateful, glowing, blessed “ (благодарна, блестяща, благословена) + навършената възраст, като че ли единствено тя става на 17, 27 или… 47.

3. Мразещият студеното време

Датата е 17 януари. Пиеш си кафето и решаваш да разгледаш стената си. Иван от прилежащия блок си е качил фотография от морето и описанието гласи „ Мислено съм тук “ / „ Върнете лятото “. Добре, че ги има тези класици, че да ни забавляват.

4. Компанията

Сигурна съм, че всеки има в приятелите си една огромна компания, която всяка година, като отиде на отмора, си качва „ щура “ фотография с надпис „ С деца на море “. Никога не се изтърква, продължавайте в същия дух и следващата година!

5. Излизащият

Разбира се, в XXI век е доста значимо всяка фотография, която качваш да е обработена, да е направена на уместно място и ти да си нагласен за нея. Затова и може би всеобщо следим мацките с къси рокли и токчета, които наложително, като излизат, си качват фотография на идващия ден с надпис „ About last night “ (за предната вечер). На български преведено даже звучи жалко. И какво за нея?

6. Обичащият лятото

Предполагам на всеки му е неприятно, когато отпуската му свърши и би трябвало да се завърне в действителността. За жал по този начин свършва в един миг и лятото. Само дето все ще се откри един, който на 1 септември да качи фотография, гласяща „ Честит 32-ри август “. Отдавна не е доста автентично и американците стопираха да го вършат, може би към този момент е време и ние да спрем.

7. Алкохолиците

Алкохолик е мощна засегнатост и сега употребявам думата с пресиленото ѝ значение. Но съм сигурна, че на множеството от нас е омръзнало да виждаме фотоси на чаши с алкохол и изложение под тях „ Wine o‘clock “ или там какъвто различен алкохол пият обвинените. (Нямаме дословен превод от британски език, но както по нашенски бихме споделили, „ ракиено време “ или в тази ситуация „ винено “).

 10-те най-често срещани комични описания на фотоси във Фейсбук

8. Природолюбители

Честно казано красивите фотоси на пейзажи са едни от приятните, които срещаме в обществените мрежи, само че съпроводени с описания от рода на „ Не е небивалица морето и щастието съществува “ стават леко банални и досадни на множеството от нас.

9. Уикенд фотоси

Вярно е, че непрекъснато попадаме на миймове, които тъкмо разказват мъката на делничните дни и нетърпението да стане петък, с цел да посрещнем уикенда. За прекомерните фенове на събота и неделя имаме точното изложение за такава фотография, в случай че инцидентно сте пропуснали модерното название – „ Sunday vibes “ или на български казано „ Неделни трептения “ („ въодушевление “ в метафоричен смисъл, тъй като още веднъж в опитите си да следваме трендовете от британски език, ние нямаме дословен превод).

10. Носталгичният вид

И на последно място, само че не и по значимост, включваме нашият другар, който води отегчителен живот и няма време да си прави нови фотоси, които да качва, по тази причина споделя старите си с типичното изложение „ Throw back/ tb “. Дали в действителност желае да се върне обратно във времето, или просто е отегчен от хоумофис работата си и търси какво остаряло нещо да си показа, няма по какъв начин да знаем.

За едно нещо сме сигурни обаче. Фейсбук си остава платформата, която най-вече хора употребяват за всевъзможни цели. За благополучие Марк Зукърбърг няма желание да отстранява Мета вселената си (или най-малко не сме разбрали да има съществени намерения), макар спекулациите, че ще се отхвърля от това свое „ откритие “. Какво ли бихме правили без тези наши клюкарски блогове? Някой ден може би ще разберем, само че до тогава умерено можем да се насладим на още голям брой изтъркани лафчета и цитатчета, които хората си пишат под фотосите.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР