Откакто Риана украси септемврийската корица на британския Vogue с тънки

Откакто Риана украси септемврийската корица на британския Vogue с тънки ...

С „момчешки вежди“ към момичешка визия.


Откакто Риана украси септемврийската корица на британския Vogue с тънки вежди като от началото на миналия век, в света на модата се спекулира дали тази форма, популярна през 90-те няма да отбележи завръщане.
       

View this post on Instagram                  
Rihanna Rules. @badgalriri covers the September issue of @britishvogue, styled by @edward_enninful and shot by @nick_knight, on newsstands Friday August 3. @badgalriri wears a @prada dress and gloves and @savagexfenty lace body. Hair by @yusefhairnyc, make-up by @isamayaffrench using @fentybeauty, floral artistry by @azumamakoto, nails by @jennynails and set design by @tomotattle

A post shared by British Vogue (@britishvogue) on Jul 31, 2018 at 8:57am PDT

Експертите обаче са категорични в своето „не“, обяснявайки изместването на тънките линии от естествените, без извивки и полуизскубани вежди. Сега във възход са това, което те наричат „момчешки вежди“ (или boy brows).

За разлика от съвършено оформените и пригладени „Instagram вежди“, които изглеждат като украсени с Фотошоп, момчешките залагат на небрежност. Така вместо да си играем със старателна поддръжка, просто премахваме по-ненужните косъмчета и оставяме веждите си в максимално естествен вид.
Идвам от Франция, имам невероятна история и ухая по най-прекрасния начин... Edna препоръчва Идвам от Франция, имам невероятна история и ухая по най-прекрасния начин...
Освен спестяването на време, този тип вежди ни карат да изглеждаме и по-младолики. Това е заради по-дебелата и гъста линия, свързвана с веждите, които имаме като деца. Докато при извитите вежди има по-голяма опасност да сгрешим с оформянето, включително да се състарим, „момчешките вежди“ ни спасяват от този риск.

За да ги постигнем, е нужно да използваме колкото се може по-малко продукти. Модният редактор на “The Independent” препоръчва първо да срешем веждите си с четчица с движения нагоре, а след това попълваме зоната с продукт по наш избор – молив, пудра или гел.

Важно е да се погрижим за долната линия на веждите, за да предовратим извивка, както и да не прекаляваме с оцветяването в горната част на веждите. Вместо това е добре да действаме отдолу нагоре. Накрая отново сресваме косъмчетата, като приключваме с фиксиращ гел.

вежди Getty

Смята се, че тенденцията за момчешките вежди идва от Корея, но ги забелязваме и по лицето на Одри Хепбърн от средата на XX в. Днес си ги отглеждат още актриси като Дженифър Конъли, Зоуи Кравитц, Лили Колинс.

Източник: edna.bg