Откакто продаде първата си книга в интернет през 1995 г.,

...
Откакто продаде първата си книга в интернет през 1995 г.,
Коментари Харесай

Докъде се простират пипалата на империята на Джеф Безос?

Откакто продаде първата си книга в интернет през 1995 година, бизнесът на Джеф Безос, създател на Amazon, не стопира да пораства.
Магнатът в търговията на дребно заяви предишния петък, че ще купи американската верига супермаркети с органични и натурални артикули Whole Foods за сумата от 13.7 милиарда $. Това е най-голямата му инвестиция досега в обичайна търговия на дребно.

Нийл Сандърс, общоприет шеф на GlobalData Retail, заяви, че договорката ще разреши на веригата супермаркети да си поеме въздух, да стане по-конкурентна в интернет и да усъвършенства логистиката на снабдителната си верига.

Но на първо място Amazon се трансформира в участник в хранителната промишленост, в която имаше периферна роля след стартирането на услугата си за продажба на храни в интернет - Amazon Fresh, през 2007 година

Но не за първи път създателят на Amazon протяга пипалата си на бизнесмен отвън бизнеса с продажби на дребно в интернет. Военновъздушни сили споделя за фирмите, които Джеф Безос е основал или придобил в други браншове, някои от които посредством капиталовата си компания Bezos Expeditions.

Blue Origin

Това е компания за проучване на Космоса и галактически пътувания, която Безос сътвори през 2000 година Тя съвсем му коства живота. През 2003 година той беше на косъм от гибелта, откакто хеликоптерът, в който пътува за Тексас, се разруши. Безос търсел място, където да откри база на Blue Origin.

Заедно със SpaceX на Илон Мъск, Blue Origin е една от дребното компании, които пробват да основат ракети „ за повторна приложимост “, с цел да транспортират пасажери в Космоса. Компанията оповестява,че е съумяла да изстреля и да върне на земята минимум три тестови ракети.
Amazon Web Services (AWS)

Amazon сътвори през 2006 година сполучливия бизнес с продажба на предпазване и обработка на данни в облак. Компанията има над един милион клиенти, измежду които и 600 държавни организации от целия свят.

Гиганти в софтуерния свят като Netflix и AirBnB, компании като General Electric и Samsung са измежду потребителите на услугите й. Много от функционалностите, които наподобява, че принадлежат на приложенията на смарт телефона ни, като способността за изпращане на видео, за синхронизиране на данни сред разнообразни устройства и за приемане на вести, постоянно се осъществят в центровете за данни на AWS.

През 2016 година компанията притежаваше 31% от световния пазар на услуги в облак, сочат данни на списание Forbes.

Повече четете ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР