Откакто пое поста президент на NCAA по-рано тази година, бившият

...
Откакто пое поста президент на NCAA по-рано тази година, бившият
Коментари Харесай

Президентът на NCAA Чарли Бейкър разкритикува „реквизитни залози“, цитирайки риск за целостта на играта в колежанските спортове

Откакто пое поста президент на NCAA по-рано тази година, някогашният губернатор на Масачузетс Чарли Бейкър споделя, че е станал надълбоко обезпокоен за въздействието, което легалният хазарт оказва върху колежанските спортисти и честността на аматьорския спорт – и той има мощни опасения по отношение на мъчно проследимата форма на залагане, известна като „ предлагателни залози “.

Бейкър сподели, че пропозиционните залози, които разрешават на комарджиите да залагат на самостоятелна игра, обвързвана с съответен състезател, съставляват специфичен риск, който не би трябвало да се позволява в колежанските спортове. Най-малко осем щата позволяват този вид залог, в това число Канзас, Невада и Охайо.

" Мисля, че проп залагането в някои връзки е една от частите, за които най-вече се безпокоя. "

спортните залагания станаха легални преди пет години. И до момента в който Бейкър поддържа легализирането на някои спортни залагания като губернатор на Масачузетс, той се опълчи на разрешаването на залагания върху лека атлетика в колежа.

Спортните игри бързо се трансфораха във финансов колос с 93 милиарда $, заложени на спорт през 2022 година Тази година комарджиите заложи повече от 15 милиарда $ на NCAA March Madness.

Бивш център на баскетболния тим на Харвардския университет, Бейкър сподели, че е обезпокоен от напрежението, основано, когато студент види другари и съученици, които рискуват огромни суми пари за представянето си.

Това е изключително правилно, когато става въпрос за залози за опорни точки, сподели той, тъй като те нямат връзка с общия резултат от играта, тъй че злоумишлен залог за нещо като пропуснат удар на състезател може елементарно да мине зад радара.

Бейкър сподели, че също по този начин се тревожи за опцията студентите спортисти да бъдат подтикнати да споделят несъзнателно вътрешна информация. Той сподели, че се опасява, че другари и съученици в кампуса, намиращи се в проблематична обстановка, биха могли да се опитат да компрометират състезател.

Бейкър си показа на глас по какъв начин може да звучи подаването: „ Това, което в действителност бих оценил е, в случай че можете просто да пропуснете първите си няколко наказателни удара тази седмица — това няма да повлияе на резултата от играта, само че това в действителност би ми помогнало... "

Бейкър сподели, че желанието му е щатите да работят с NCAA, с цел да одобряват законодателство, забраняващо залаганията на реквизити на академични спортни събития и студенти-спортисти.

NCAA, сподели той, комуникира с хазартни компании, с цел да търси поддръжка за законодателство, което ще сътвори „ лист със неразрешени залагащи “ от тези, които имат история на тормоз над треньори или играчи. Законодателство като това би помогнало да се предотврати нуждата тези, които вземат участие в колежански спортове, да бъдат сложени под денонощна полицейска защита, до момента в който са на събитие от шампионата на NCAA - нещо, което Бейкър ни сподели, че NCAA трябваше да направи предходната пролет.

Технологичната компания от Лас Вегас работи за битка с противозаконните колежански спортни залагания: „ Колко по-големи ще станем от един стартов куотърбек? “

С целия напън и пари към колежанските спортове доста специалисти ни споделиха, че идващият огромен абсурдът е " по кое време ", а не " в случай че ".

Що се отнася до Чарли Бейкър и неговия екип, „ Предизвикателството за нас ще бъде да създадем всичко допустимо, с цел да образоваме студентите спортисти и учебните заведения, тъй че хората да схванат какво би трябвало да създадат, с цел да останат вън от неприятности ", сподели той. „ И също толкоз значимо, че в случай че се ангажират с част от тази активност, тя ще бъде разкрита и ще бъде разкрита бързо. “


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР