Откакто новият коронавирус достигна до Куба, една висока картонена кутия

...
Откакто новият коронавирус достигна до Куба, една висока картонена кутия
Коментари Харесай

Жена обикаля улиците на Хавана в кашон, за да се предпази от коронавируса

Откакто новият ковид доближи до Куба, една висока картонена кутия с ръце и крайници може да бъде видяна да снове из квартал на столицата Хавана и да се появява в хлебарницата, в месарницата или до павилиона за вестници , написа Ройтерс.

Това е Феридия Рохас, на 82 години, която решила да си построи и да върви с мобилен дом, с цел да се защищава от новия ковид. Той е изключително рисков и гибелен за възрастните хора, а в Куба те са още по-слабо предпазени, тъй като защитни средства не се продават свободно по магазините.
Feridia Rojas, de 82 años, se tambalea alrededor de La Habana, Cuba, en una alta caja de cartón que dice 'Estoy en casa, ¿y tú?', Una carcasa móvil para protegerse del coronavirus mientras hace recados. Leer más:

*tomado de Reuters
— Pablo Enrique (@Dicotomia7)
" Аз съм си у дома, а вие? ", написа върху големия кашон на старата дама. Посланието й е задявка с лозунга " Останете си у дома ", отправян от управляващите поради пандемията.
Вдовицата Рохас, чиито две дъщери живеят в Съединени американски щати, споделя, че защото няма на кого да разчита, трябвало сама да откри метод да се погрижи за сигурността си. И е разкрил подобен, който илюстрира находчивостта и хумора, с които се славят кубинците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР