Откакто нашумя този скандал, БСП не е спирала да се

...
Откакто нашумя този скандал, БСП не е спирала да се
Коментари Харесай

Тома Биков разясни защо Борисов не се е срещнал с Тръмп

„ Откакто нашумя този скандал, Българска социалистическа партия не е серпантина да се интересува от договорката за ЧЕЗ и да търси своя информация. Виждаме, че госпожа Върбакова още веднъж има желание да придобие ЧЕЗ. Затова желаеме да разберем кой стои зад нея ”, разгласи Александър Симов от Българска социалистическа партия в предаването „ Денят онлайн ” по Канал 3 във връзка информацията, че депутатите от левицата ще вървят в Чехия, с цел да създадат свое следствие на договорката. Той бе безапелационен, че  депутатит от ГЕРБ не са скрили информация за договорката в парламентарната комисия, която я разглеждаше, защото те въобще не са имали такава, написа Блиц.

„ Радвам се, че от Българска социалистическа партия са разбрали, че договорката за ЧЕЗ е в Чехия. Хубаво е, че там ще проверяват, само че единствено ги приканвам да внимават, тъй като през днешния ден стана ясно, че ЧЕЗ обмисля ново дело против България ”, сподели от своя страна Тома Биков от ГЕРБ.

 „ ЧЕЗ оставя да бъде отворена рана. За мен е извънредно притеснително, че сходна компания е подготвена да купи сдружение, което обезпечава с ток половин България ”, посочи Симов.

„ Аз единствено не съм склонен, че България има нещо с тази договорка ”, посочи още веднъж Биков.

По доближаването на тезите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия във връзка с Унгария гостите разясниха:

„ Ние с нашата позиция, не споделяме, че би трябвало да подкрепим Орбан. Това, което твърдим е, че Европарламентът с тези си дейности, не оказва помощ за интеграцията. Все отново евродепутатите не са полиция. И в случай че си мислят, че те могат да спрат Орбанизма с тези си дейности, то те бъркат и вършат тъкмо противоположното.

Т.е. борим неналичието на народна власт, с нова липса на народна власт ”, сподели Симов.

„ Не поддържаме Орбан за политиката му за мигрантите и ние сме му го споделили. Този проблем обаче няма нищо общо с отчета на Европарламента против Унгария. Знаете ГЕРБ не го поддържа – първо, този отчет е слаб. Той е по-скоро изложение на отношение на избрани евродепутатите ”, добави Биков.

„ Не мисля, че е европейско да се лишава право на глас. Всеки има право на глас и това е един от главните европейски правила ”, безапелационен е депутатът от ГЕРБ.

„ Нищо не печелим. Но това делене на Европа на Източна и Западна е доста рисково. А аз виждам това ”, сподели Биков.

„ Аз също не одобрявам сходен метод. Той е освен непроизводителен, а и води до противоположната посока. Тук не става въпрос какво печелим, каква изгода има. Тук става въпрос в какво се трансформира Европейски Съюз и в какъв Европейски Съюз желаеме да живеем. Дали желаеме да сме гласът на разсъдъка или просто да следваме тези, които водят. Въпросът е кардинален и не опира до Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Орбан и така нататък Всичко останало са приказки, които пазят статуквото, а е ясно, че никой не е удовлетворен от статуквото ”, разяснява депутатът от Българска социалистическа партия.

„ Ясно е, че Европейски Съюз се трансформира, само че не съм сигурен до каква степен това е неприятно ”, разяснява Биков.

„ Ако желае Нинова да поддържа ГЕРБ и ЕНП, да го направи. Пошегувах се с това си изявление, тъй като е видно, че тя е самотна в границите на своето политическо семейство ”, съобщи още Биков.

„ Аз персонално схващам държанието на Сергей Станишев като обикновено. Защото той е водач на ПЕС и в случай че беше дал своя вот като Българска социалистическа партия, то за него това щеше да е самоубийство. Той е български евродепутат, само че е и водач на Партията на европейските социалисти. Той трябваше да гласоподава по този начин – за тези наказания, само че останалите ни евродепутати или са дали своят вот срещу, или въобще не са ”, сподели Симов.

„ Ние сме част от ПЕС, само че се гордеем, че показваме своя лична позиция в границите на ПЕС ”, съобщи той.

„ Радваме се, че Българска социалистическа партия показва сходна антикомунистическа позиция ”, разгласи Биков.

„ Дебатът за Европа ще е доста огромен. Ние би трябвало да пазим Европа ”, изрази като позиция на ГЕРБ Тома Биков по въпроса за идните евроизбори.

„ Снимката не е най-хубавата явно. Борисов е на посещаване в Организация на обединените нации, а не на посещаване на Съединени американски щати. Той ще има среща с Майк Помпео, ще има и други значими срещи. Но Организация на обединените нации не е място, което могат да реализират огромни неща. Отиде да съставлява България в Организация на обединените нации, тъй като България беше председаталстващ на Съвета на Европейски Съюз, което беше най-важното събитие за тази година. И той сподели, че следващата година още веднъж ще отиде президента Радев ”, разяснява Биков.

„ Шегите в тази ситуация са доста значими, тъй като тук имаше упования за огромна среща, а имаше здрависване са 3 или 5 секунди ”, сподели Симов.

„ Официално беше там, с цел да се приказва още веднъж за председателството и още веднъж да се повдигне тематиката за Западните Балкани ”, безапелационен бе Биков.

И добави:

„ Може да се майтапим с каквито и да е работи, само че в случай че мислите, че Доналд Тръмп ляга и става с мисъл за Румен Радев, то доста се лъжете ”.

„ Всичко беше, тъй като се сътвори огромно очакване. А всичко мина за 3 секунди ”, добави Симов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР