Откакто дясната партия Италиански братя спечели изборите в Италия преди

...
Откакто дясната партия Италиански братя спечели изборите в Италия преди
Коментари Харесай

Следят под лупа как се облича първата жена премиер на Италия

Откакто дясната партия „ Италиански братя ” завоюва изборите в Италия преди месец, стилният жанр на нейната лидерка Джорджа Мелони поражда нечуван интерес. А по време на поредицата от тържествени събития в края на предходната седмица, с които Мелони публично бе назначена за министър председател на Италия, тоалетите бяха оценени подробно от локалните фешън специалисти, съобщи Българска телеграфна агенция.

Още преди да стане първата жена министър председател на страната, тя наложи комфортния жанр на обличане. Мелони е обожател на необятните панталони, свободно падащите сака и най-много на ниските обувки – сникърси и мокасини, с които може да се движи бързо и да прекарва дълги часове по манифестации и на съвещания. В случаите, когато залага на поли, избира също необятно разкроените модели. Тя наложи и модата на плисираната пола-панталон.



Предпочитаните цветове от новата италианска премиерка са сиво, бежово, кремаво, бяло, мрачно синьо. Но Мелони не заобикаля и други цветове – нежно розово, алено или елегантно черно.

Всичко това тя съчетава от време на време с огромните шалове и пелерини, а от време на време и с пуловер, повърхностно наметнат на рамената.
По отношение на чантите новата италианска премиерка избира модели, които са функционални – огромни и необятни чанти, в които би могла да постави папки с документи. Малките първокласни и скъпи чантички не са в нейния жанр.

Прическата на Мелони през годините съвсем не се промени - права, дълга до раменете. Но напоследък тя изруси косата си, която избира да носи разпусната. Понякога обаче я събира и на опашка.



На консултациите при президента Серджо Матарела предишния петък и след това при връчването на премиерския мандат Мелони се появи с доста тъмносин костюм с панталон. На обилната гала по полагане на клетва в събота в Двореца Куиринале тя беше с грациозен черен костюм с панталон. Заразени от тази нейна фешън линия, всички министърки от кабинета ѝ се появиха също с костюми с панталони.

На церемонията по предаване на властта от досегашния министър председател Марио Драги на Мелони през вчерашния ден в Двореца Киджи Мелони отново беше с черен костюм. Тук направи усещане, че тя пристигна с ниски обувки. За ритуала по предаване на камбанката, с която министър председателят открива съвещанията и въдворява успокоение посред министрите, Мелони се преобу и се появи на висок ток, само че след това още веднъж ги смени с комфортните ежедневни обувки.



На никого не убягна и това, че бижутата, които Мелони бе избрала за всички тези церемони, бяха ненатрапчиви. А най-коментираният аксесоар беше плетената гривничка с цветовете на италианското знаме, която тя носеше.

Според анализатори стилът на Мелони прилича на съвременна версия на стила на Ангела Меркел, която през дългите си години като канцлер на Германия залагаше на функционалните костюми с панталон и единствено в редки случаи, на оперни министър председатели, се появяваше с рокли с деколтета. Стилът на Мелони няма нищо общо да вземем за пример с пристегнатите костюми на някогашната английска премиера Тереза Мей, която остана в история с екстравагантните си обувки и с някои много странни цветови съчетания на тоалетите си.

Модни коментатори дефинират стила на новата италианска лидерка като жанр на работеща жена, която няма време за губене в асортимент на впечатляващ тоалет или бижута. „ Стилът Мелони ” демонстрира, че за нея работа е преди всичко, означават специалистите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР