Откакто дойде "демокрацията", мечтите за преврати не стихват, но пък

...
Откакто дойде "демокрацията", мечтите за преврати не стихват, но пък
Коментари Харесай

На тези избори Да живее кичът! ли им е логото?!

Откакто пристигна "демокрацията ", фантазиите за преврати не стихват, само че пък и подготовката на последния е следващ позор за жанра. Само че теорията и практиката на заговора нормално се разминават. Точно пък дъвканата втора година по правосъден ред за еднократен рушвет някогашна кметица на столичния регион "Младост " Десислава Иванчева тръгнала да смъква кабинета, до момента в който проваля кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. И с кого? С русенската група дежурни престъпно - площадни протестъри и контрапротестъри. И по поръчка на който би трябвало - Цветан Василев и Иво Прокопиев.

В безразсъден опит за меродавност заговорниците са изобличени от сина на един от тях. Йордан Бонев пусна видео от диалог с Иванчева, в който разискват митингите против Гешев. Тя схванала от поръчителите, че "по принцип е да бутаме системата, само че главно е да се махне Гешев ". И разяснява, че не прави покупко-продажби с прокуратурата, тъй като "съм малко жалко парче, малко съм мечтател, малко съм ку-ку ". В диалог с бащата на Бонев, Венцислав Ангелов - Чикагото пък Иванчева му дала обещание 10 % от плануваните за протестърите 400 хиляди лв.. Всичко това изтича безрезервно в "правилните " медии.

Активният жител и самопровъзгласил се публицист Бонев пристигнал в София да се бори за обективна идея и смяна в правосъдната система, само че се оказал добряк. Изведнъж попаднал на едни секрети чатове, в които се говорело за финансиране и радикализация на митинга. Така схванал, че ориста го слага "в обстановка, в която аз да се намирам в мафията ". А не можел да взе участие в закононарушение, с което Иванчева, Василев, Прокопиев и "подсъдимите престъпни контингенти целят да смъкват страната и да отстранен прокуратурата и безспорна дестабилизация ". В добавка вътрешният министър Младен Маринов споделя в Народното събрание, че Министерство на вътрешните работи има голям брой сигнали за готвена радикализация на митинга на 12 септември, обезпокоеното е от тях и следи ситуацията.

После излиза наяве, че Фейсбук-профилът на Иванчева от тези диалози е подправен, Бонев се е снимал усмихнат с нея броени дни по-рано, а тя удостоверява несъгласието си с управническите практики в страната. Архивите напомнят присъединяване на татко и наследник в контрапротестите след абсурда с назначението на депутата Делян Пеевски за началник на ДАНС, когато Чикагото и Бонев си партнираха с различен изтъкнат русенец - Бисер Миланов-Петното. Липсата му в екипа им в този момент е обяснима - Петното е в пандиза с повече от половин дузина присъди.

Осъждан неколкократно е и Чикагото - в това число за офанзиви против банковата система. А синът му беше изслушан в Народното събрание по случая "Христо Бисеров " и увери депутатите, че е ходил в къщата на премиера Бойко Борисов в Банкя, където му дали обещание 500 хиляди лева с цел да насъсква протеста против кабинета "Орешарски ". Междувременно Цветан Василев щеше да убива Пеевски, само че беше показно "разстрелян " с погрома над Корпоративна комерсиална банка, а Певски стана знак на държавността и поръчител за финансово-медийна бистрота.

Ако си мислите, че всичко наподобява като съшито с бели конци, може и да бъркате. Още кроячът е карал с огромната ножица, та милиционерските кантове да лъснат. С сходна меродавност би прозвучала новината за подготвян в детска градина скрит план, в който съзаклятниците от 3 до 6-годишна възраст точат дървени мечове за вратовете на управническите главундери преди да нахлуят за обяд в столовата. Както споделя Чикагото на сина си, от който в този момент е предаден, "Искам да си смениш фейса, не като изпаднал немец - разпореждат ти виновна функционалност, ти скачаш на цялото статукво ".

На въпросния митинг против Гешев - отново кич. Протестиращите - една шепа хора, контрапротестиращите - татуирани пернишки бригади, докарани от миньорския град с рейсове. Ругатни, плювни, обиди, закани, нямаше ги единствено прясно отрязаните агнешки главички. А изборната процедура си върви по допустимо най-кичозния метод - не остана районно полицейско ръководство, което да не заявява поддръжка за единствения претендент за основен прокурор.

А за тези, на които русенско-пернишката масовка им се вижда несериозна, е абсурдът с съветските шпиони. Тук нещата в действителност са по-сериозни, само че кърпежът е същата стока. Русофобията е единствено покривало, зад което се давят за активите на КТБ, а русофилите са изоблечени за активност, която развиват от десетилетия под благия взор на страната. Покрай Цветан Василев (Константин Малофеев) е нанесен и тупаник на президента Румен Радев (Леонид Решетников). А по този начин и на Българска социалистическа партия, чийто претендент за столичен кмат Мая Манолова се кани да обере плодовете на омбудсманския си популизъм.

Малко по-късно натиреният от "Обединени партриоти " водач на "Атака " Волен Сидеров вади следващия златен пръст в интерес на статуквото с оценката, че "шпионската спекулация е поръчка, изпълнявана от прокуратурата и ДАНС, а задачата е политически удар против премиера Бойко Борисов и ГЕРБ ". Така хем пази назначението си в поддръжка на съветските планове, хем се точи конюнктурно за софрата със мощните на деня. А пък Борисов, който прави ежеседмични оперативки с основния прокурор и шефовете на службите, отиграва офанзиви и пасове с универсалното: "Аз нямам никаква роля в този развой. Едни обичат Русия, други - Съединени американски щати, трети - Европа. Бил съм и в Кремъл, и в Белия дом на камина... ".

Ако се чудите по кое време ще разберете нещо за качествата и годността на новите претенденти за кметове и общински съветници, отговорът е явен - откакто ги изберете. А досегашните са ясни, та няма за какво и да питате. Просто ширпотребата на сериалите и риалити форматите ще бъде освежавана с политически кич от нормалните продуценти. Пък вие си гласувайте...
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР