Откъдето и да я погледнем 2020 г. си е особена

...
Откъдето и да я погледнем 2020 г. си е особена
Коментари Харесай

Измислиха как да си разтоварим нервите след COVID-19

Откъдето и да я погледнем 2020 година си е особена година и новата акция на Исландия няма никакво желание да бяга от този факт.

Исландия беше една от най-добре справящите се страни с ковид и към този момент работи по имиджа си.

Новият промоционален клип на страната стъпва на едно изследване, което открива, че 49 % от американците се усещат „ все по-стресирани, разочаровани и напрегнати " заради блокирането на нормалния публичен живот поради ковид. В същото изследване 42 % от запитаните удостоверяват, че рестриктивните мерки поради Cоvid-19 ги карат да желаят да крещят.

Този факт служи за ентусиазъм за скандинавците, които виждат себе си като лекарството в "терапията с писъци ", с цел да стартират публично акцията си

#LetItOutIceland.

Клипът стартира с фрагменти на хора от карантината: едни лежат по канапетата и гледат новините за Covid-19, различен е застанал пред огледалото, пробвайки се да си подстриже косата самичък, трети реди отегчителен пъзел и въздиша дълго и тежко, след това виждаме майка на малко момче, намираща се на ръба на нервна рецесия. Картината пресъздава действителни обстановки от карантината. Общото межди всички герои е, че наподобяват отегчени и обезверени. В един миг всеки от тях стартира да крещи, явно достигнал до лимита на издръжливостта си, с цел да се придвижи на някое красиво място в Исландия.

Идеята е, че Исландия дава късмет на всеки, от всяка точка на света, да изкрещи в изумителните открити пространства в острова.



Желаещите да крещят през идващите две седмици могат да посетят уеб страницата Looks Like You Need Iceland и да запишат своя вик посредством телефона или преносимия компютър си. След това могат да изберат на кое място в Исландия да се разнесе писъкът им, което ще стане посредством великански представител.

Природните местоположения, от които може да се "крещи ", са седем, ситуирани по цялата територия на страната.

"Използването на крясъците като метод за освобождение на арестуваната страст ви разрешава да се свържете още веднъж със себе си, да чуете личния си глас и да възвърнете силата, която е вътре във вас ", споделя психотерапевтът и експерт по психологично здраве Зоуи Астън. „ Освобождаването на страст не е офанзива или изложение на агресия; това е метод да осъзнаете възприятията си и да извършите крачка към това да бъдете положителни със себе си. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР