Откъде идва водата на София? Как се пречиства тя? С

...
Откъде идва водата на София? Как се пречиства тя? С
Коментари Харесай

Ден на отворените врати в Пречиствателната станция за питейна вода в Бистрица

Откъде идва водата на София? Как се пречиства тя? С какво са миели улиците в столицата преди? Защо първите водомери са били с размерите на транзистор? Това е единствено част от любопитните и потребни обстоятелства, които могат да се научат в Деня на отворените порти в Пречиствателната станция за питейна вода в Бистрица.
По мотив своя празник – 20 години от въвеждането й в употреба, тя отваря необятно порти за всички. „ Софийска вода “ кани жителите на София и медиите на опознавателната обиколка в станцията на 09.11.19 (събота).

Посетителите ще имат опцията да схванат от кое място минава най-голямата част от питейната вода в София. Те ще могат да се срещнат с всички високотехнологични процеси на територията на пречиствателната станция, която е измежду най-модерните на Балканите.

Обиколките ще се организират на всеки кръговиден час с начален час 10:00 ч. и финален 15:00 ч. Сборният пункт е на бариерата на станцията.

Поради огромния интерес, а и за улеснение на хората, „ Софийска вода “, част от Веолия, провежда безвъзмезден превоз от метростанция Бизнес парк София, Младост 4, посока Околовръстен път до станцията и назад. Бусът на „ Софийска вода “ обслужва три курса с потегляне: 9:45ч.,11:45ч. и 13:45ч., само че е желателно да има предварителна поръчка на [email protected]

Всички гости могат да стигнат до станцията със личен превоз на адрес ул. „ Хотнишки водопад “ № 2 или с градски превоз, автобусни линии №314 и №69 спирка „ Пречиствателна станция “.

Важно: Гости на пречиствателната станция в съботния ден би трябвало наложително да носят документ за идентичност. Деца до 14-годишна възраст ще бъдат допускани единствено с компаньон. “Софийска вода “ обработва предоставената от посетителите персонална информация, според настоящото законодателство в региона на отбрана на персоналните данни
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР