Отивайки в офис за бърз кредит или кандидатствайки онлайн, всеки

...
Отивайки в офис за бърз кредит или кандидатствайки онлайн, всеки
Коментари Харесай

Какво може да включва договора за кредит на вноски?

Отивайки в офис за бърз заем или кандидатствайки онлайн, всеки клиент знае, че в случай че желае да получи заем, би трябвало да подпише контракт. Тази правна стъпка е нужна, с цел да може да се узакони отпущането на мечтаното финансиране. Много хора обаче изпитват леко стеснение при мисълта, че ще би трябвало да подпишат нещо, което най-често не схващат, написано е по комплициран метод и е дълго 5-10 страници. Заради това ние от Minizaem.bg, взехме решение да обърнем внимание какво би трябвало да включва един контракт за заем на вноски.

И при онлайн заемите се подписва контракт
Да аплайваш за пари по интернет и да ти ги преведат по сметката, не е нещо извънредно през днешния ден. Повечето хора обаче въобще не помислят за обстоятелството, че ще би трябвало да подпишат и контракт преди да получат сумата. А това е неотложно, тъй като става въпрос за правни връзки. Договорите за заеми на вноски, когато се кандидатства за бързи онлайн заеми, се подписват отдалечено.

Общите условия и договорите са две разнообразни неща
Макар двете неща да си наподобяват, те са административно разнообразни. Общите условия са разпоредбите, под които компанията заемодател отпуска заема. Общите условия може да са разнообразни за другите типове заеми. Освен това, в случай че сред Общите условия и договорът има разлики, те би трябвало да бъдат конкретизирани в спомагателни заявки. Ако би трябвало да се даде приоритет на документите - с най-голяма тежест е договорът, по-късно са спомагателните заявление и чак на последно място са Общите условия.

Друга разлика сред договорите и Общите условия е, че с тях, клиентът би трябвало да се съгласи, до момента в който договорът се подписва. Онлайн това е ясно диференцирано, тъй като съгласявайки се с Общите условия, от клиентът се чака просто да отметне тикче, че е склонен, до момента в който подписването отдалечено към този момент е много по-сериозна стъпка.

Какво е заявление за обработка на персонални данни?
Като всяка кредитна институция, по този начин и компаниите за бързи заеми би трябвало да знаят на кого отпускат заем. Няма по какъв начин да не изискват някакви персонални документи. Онлайн се кандидатства за бърз заем на вноски и се пращат фотоси на персоналната карта - от двете ѝ страни. Личната карта, имената, егн-то - всички тези неща са персонални данни. Според българското законодателство, клиентите би трябвало да се съгласят, че компанията заемодател ще им съхранява данните. При възможен проблем отговорността пада напълно върху компанията заемодател. Това съгласяване с обработката и съхранението на персоналните данни също се случва онлайн с отметка тикче.

Тази стъпка най-често се прави преди клиентът да си е въвел персоналните данни. След това, той може да попълни формулярът за кандидатстване, в който би трябвало да има полета за имена, номер на персонална карта, егн, както и за контакт. Тук е и мястото където клиентът би трябвало да означи за каква сума кандидатства и какъв интервал.

Формулярът за кандидатстване не е контракт
Какво обещано лице е въвело в този формуляр е напълно отговорност на лицето. Ако тези неща се разграничават от истината, то носи юридическа отговорност.

Договорът за заем на вноски
Българското законодателство задължава всички контракти за заеми на вноски да бъдат съобразени със Закона за потребителски заем, Закон за електронния документ и електронните удостоверителни услуги и Закона за даване на финансови услуги от разстояние. Договорът урежда всички права и отговорности на двете страни. Задълженията на кредитора са да обезпечи сумата в маркирания размер и по отношение на уговорените условия, също така той би трябвало да отразява всички направени заплащания от длъжника, както и да обезпечи цялостна информация за заема. Правата на кредитора да изисква заплащанията на вноските, да изисква документи, да трансферира правата си на контракта върху трето лице, както и да бъде известен, в случай че лицето има проблем с изплащането на вноските.

Длъжникът има задължението да погасява постоянно вноските си и да поема в допълнение зародилите разноски, в случай че не погасява постоянно вноските, също така има задължението и да уведомява компанията заемодател, в случай че има усложнения, които да му попречат да е предан към дължимата сума. Длъжникът има правото да погаси заема си предварително и да се откаже от контракта в период от 2 седмици.
Освен правата и отговорностите в контракта се уреждат и събиранията на вземанията, методите за преустановяване на контракта, спомагателните непредвидени случаи, разпореждания, образуването на годишния % на разноските, както и цялостният развой по усвояването и изплащането на заема.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР