Отиващото си десетилетие ще остане в историята на киното с

...
Отиващото си десетилетие ще остане в историята на киното с
Коментари Харесай

Най-големите провали в киното за отиващото си десетилетие

Отиващото си десетилетие ще остане в историята на киното с това, че облагите на холивудските студия станаха по-големи в сравнение с когато и да било преди. " Отмъстителите: Краят " победи върха, подложен от Джеймс Камерън през 2009 и се трансформира в най-успешния филм на всички времена.
Най-успешното десетилетие в международния бокс офис - ето кои са най-печелившите филми От общо 44 кино лентата, които са успявали да съберат повече от милиард $ доходи, единствено 7 не са от това десетилетие
С огромните облаги се усили и залогът, а с това и загубите на някои основатели на филми, които нямат шанса (или възможностите) на Дисни. През последните години станахме очевидци на някои от най-скъпоструващите провали в киното.

За непрестижната купа " неуспех на десетилетието " спорят две ленти от последните 10 години. Едната от тях е стиймпънк екранизацията от 2018 година " Смъртоносни машини " , продуцирана от Питър Джаксън. Филмът трябваше да е първа част от поредност, само че резултатът в бокс офисът беше толкоз разочароващ, че надали в миналото ще има продължение. Филмът събра едвам 83 милиона $ от продажба на билети, които не биха могли даже да покрият бюджета му от 110 милиона $. А поради огромната му рекламна акция, загубите за студиото се пресмятат на към 175 милиона $.

Вторият филм, за който основателите нямат причина да се радват, е фантастичният " Джон Картър: Между два свята " . Продажбите на билети за кино лентата от 2012 година събра малко повече от 280 милиона $, което обаче е оскъдна сума на фона на умопомрачителния бюджет от 250 милиона $ (това е осмият най-скъп филм, юридически някога). Като се прибавят парите за реклама и се вземе поради инфлацията, загубите на " Джон Картър: Между два свята " се пресмятат на към 224 милиона $.

В уеб страницата LadyZone.bg може да намерите лист на всички най-големи провали в киното за последното десетилетие >>>
Провал за милиони - филмите от последното десетилетие, които изгубиха най-вече пари
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР