Отиващият си бавно в историята врачански вестник “Конкурент“ снощи пусна

...
Отиващият си бавно в историята врачански вестник “Конкурент“ снощи пусна
Коментари Харесай

Срамота, колеги! Врачанският „Конкурент“ пусна фалшива новина за инцидент с труп на Е-79, МВР в потрес /доказателства/

Отиващият си постепенно в историята врачански вестник “Конкурент “ нощес пусна в уеб страницата си искрено лъжлива информация за да натрупа трафик, откри мониторинговата система на организация BulNews.
В 22.30 часа порталът гръмна със сензационната вест, че на Е-79 край софийското село Новачене е станал тежък случай със умрял човек. Заглавието „ Труп лежи на пътя, Е79 е блокиран от тежък случай “ закономерно провокира огромен интерес и до този миг материалът е прочетен от 3636 индивида.
Още нощес обаче екипът на BulNews направи неофициална инспекция и сходен случай не бе доказан. Днес поискахме публична информация от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи в София, откъдето изрично отхвърлиха през последните 24 часа да е имало какъвто и да е случай с умрял човек в софийска област. Колегите напряко се втрещиха, когато научиха, че във врачански уебсайт е разказана напоително сходна преживелица с мъртвец на пътя край Новачене. По този метод от вътрешното министерство потвърдиха, че материалът, оповестен нощес в „ Конкурент “, е цялостна небивалица.
От организация BulNews от дълго време чакахме да се случи сходна титанична издънка в умиращия вестник и в неговия злепоставен уебсайт. След завръщането на Георги Александров-Гошо Синдика, като основен редактор в изданието, той наложи абсурден способ на работа. Неговите хора четат мненията в обществените мрежи и по-късно си вършат съчинения по картинка, които по-късно разгласяват. Вземат се от гугъл остарели фотоси и се сглобява „ извънредна “ вест, която самоуверено и безконтролно се предлага на читателите. Заради този метод на работа, през това време във вестника и уеб страницата постоянно излизаха меко казано странни вести, само че през вчерашния ден за първи път се стигна до измислянето на сходен тежък случай с мъртвец край Новачене. Снощи в една от групите се появи коментар за злополука сред Новачене и Скравена със умрял човек и Гошо Синдика незабавно е плеснал „ топ новината “ в уеб страницата, без да направи и обикновена инспекция дали е вярна. За него е било задоволително, че за нея е съобщил „ другар на konkurent.bg “ - все едно става въпрос за междусъседски злословия, а не за публицистика.
Изключително любопитно е по какъв начин ще реагира Българската асоциация на районните медии /БАРМ/, на която шефът на „ Конкурент “ Димитър Николов-Мито Мухъла, е ръководител. Дали след този тежък фалшив, който дефинитивно компрометира изданието като меродавен източник, следващата година то още веднъж ще получи награда…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР