Отиваме на още по-нависоко и ще стигнем дотам, докъдето трябва

...
Отиваме на още по-нависоко и ще стигнем дотам, докъдето трябва
Коментари Харесай

Иван Демерджиев сигурен, че ще стигнат и до шефовете по случая Семерджиев

Отиваме на още по-нависоко и ще стигнем до такава степен, докъдето би трябвало да стигнем. Всеки един от чиновниците има началник и ще забележим дали този началник е допринасял за позволените нарушавания.

Tова съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред публицисти за случая " Семерджиев ". Коментарът си той направи, откакто взе присъединяване в формалната гала по случай празника на пожарникарите.

Той изясни, че не му е докладвано да има напуснали служители на реда по случая " Семерджиев ". Демерджиев обаче има вяра, че ще има такива служители на реда, които ще изоставен сами и ще имат капка героизъм, с цел да не се осъществят дисциплинарни производства.

Вече стартира формиране на дисциплинарни производства, като инспекцията ще се разшири до управителните фрагменти, които стоят над персонално виновните чиновници, с цел да се види дали са упражнили надзор или са позволили нарушаванията, установени в отчета, изясни той.

Проверката не е установила съответни облаги, само че в случай, че толкоз доста чиновници на Министерство на вътрешните работи са съдействали на Семерджиев, то те не са го правили безплатно, съгласно Демерджиев. За Министерство на вътрешните работи е задоволително, че е нарушен законът и разпоредбите, с цел да подкрепят човек, който се занимава с незаконна активност, посочи Демерджиев.

Той посочи, че данните за автомивката на Семерджиев не са доказани, само че има други задоволително неприятни информации, с цел да се образуват дисциплинарни производства. Един от най-фрапантните образци са издаване на наказателни постановления за явни закононарушения. Не става въпрос за една кореспонденция, а има една, която е забавена. Има и три случая за осъществени действия от незаконен темперамент от Семерджиев и вместо да се насочат към способените органи, полицейски чиновници са издавали наказателния постановления, с което са наложили самобитна прошка. Проверката е стигнала до 2014 година насам.

Демерджиев уточни, че има още два случая, в които Георги Семерджиев успявал да избяга и да се укрие от закона. Случаят " Семерджиев " не е казус, а добър мотив да се прегледат всички останали случай. Не сме концентрирали напълно фокуса си на внимание върху случая " Семерджиев ", увери обаче служебният вътрешен министър.

Има и данни за това, че Семерджиев бил предупреждаван къде има полиция. Има данни е за местопроизшествия, които са посещавани от чиновници на разнообразни районни полицейски ръководства, някои от които са изпълнили дълга си, а други не са. Поразителен е фактът, че доста чиновници на полицията са забъркани в тази ситуация, като има хора и на по-високо равнище, които не сме разкрили, само че ще поставим всички старания да бъдат разкрити, увери Демерджиев.

Шенген

Техническата подготовка на инспекцията за присъединението на България в Шенген се чака от стартира на 10 октомври по искане на Европейската комисия, само че ние сме подготвени да стартира и в този момент. В това бе безапелационен служебният вътрешен министър Иван Демерджиев запитан за резултатите от срещата му по тематиката в Чехия на чешкото европредседателство на Съвета на Европейски Съюз.

Проверката ще тече към седмица и по-късно в границите на още една седмица би трябвало да излезе отчет. Ако всичко е наред, политическите диалози би трябвало да стартират през декември месец, с цел да може да се вземе решение на Съвета по правораздаване и вътрешен ред, изясни Демерджиев.

Коментарът си той направи, откакто взе присъединяване в професионалния празник на пожарникарите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР