Отиваме на избори за победа. Продължаваме промяната се очерта като

...
Отиваме на избори за победа. Продължаваме промяната се очерта като
Коментари Харесай

Даниел Митов: Опонентите ни не желаят да има правителство

Отиваме на избори за победа. " Продължаваме промяната " се очерта като ляво-центристка групировка. С такава партия мъчно може да намерим допирни точки. Нашите съперници не желаят постоянно държавно управление. Те се целят в избори 2 в 1 през есента.

Това съобщи в ефира на БТВ Даниел Митов от ГЕРБ, лидер на листата на калицията ГЕРБ - Съюз на демократичните сили във Варна.

 

" Ако гласоподавателите желаят устойчиво държавно управление, което да изкара хората от рецесията, би трябвало да гласоподават за нас. ДБ-ПП не желаят да ръководят, задачата им са локалните избори “, повтори зам.-председателят на ГЕРБ.

„ Чуват се отзиви, че би трябвало да ги поддържаме без да участваме в коалиция, само че това няма по какъв начин да се случи. Отговорността е, когато си първи, да предложиш кабинет. Ние направихме това с предлагането на проф. Габровски, което беше експертно. Само 6 гласа не ни стигнаха, с цел да можем да управляваме. Надявам се да успеем да компенсираме това след изборите “, напомни Даниел Митов.

По думите му Политическа партия първо са продавали смяна, а в този момент продават обединяване. " Ние обаче към този момент знаем какво вършат тези хора, когато властта е в техни ръце. Обясняваха, че един патрон не сме дали за Украйна, а се оказа, че са продавали през медиатори. От това загуби страната ", съобщи той.

Митов засегна и тематиката за корупцията. Според него страната ни не се отличава от другите европейски страни в това отношение. Той посочи, че множеството изказвания за корупция са " злословия и измислици ". Митов акцентира, че не се обръща задоволително внимание на предварителната защита на корупцията. " Ако слушате избрани партии, в България няма нищо друго с изключение на корупция, в случай че слушате други - въобще няма. България не се разграничава изключително от другите демократични страни ", сподели още зам.-председателят на ГЕРБ.

" Корупционните явления са самостоятелни. Замесени са съответни хора, не би трябвало да се лепят групови етикети на партиите ", добави той.

Според него в частта правосъдна промяна има неща, които могат да се създадат, с цел да работи правораздаването по-добре.

По отношение на инфлацията той уточни, че тя е напомпана от бюджетите на Асен Василев. " Раздаването на пари на калпак също основава инфлация. Тегленето на заеми за догонване на инфлацията е политически импотентна концепция. Средната инфлация предходната година в Европейски Съюз беше сред 6 и 8%, а у нас към 20. Това бе една от главните спънки за влизането ни в Еврозоната ", посочи Митов.

За да избягат от отговорност Политическа партия си измислят други фактори. В момента рискуваме да влезем в сивия лист на страните, които не се оправят с прането на пари, сподели още той. „ Ние се нареждаме до страни, като Буркина Фасо и Конго. Не знам какви вложения ще дойдат в страната ни “, изрази опасенията си политикът.

 

Митов отхвърли да удостовери въпроса на водещия, че има заинтригувани в " Продължаваме промяната " да перат пари и да финансират тероризма. Казвам, че те демонстрираха уязвимост и по тази причина в този момент България може да влезе в сивия лист, изясни Митов.

Инвестиции не валят поради последните години по време на ръководството на Кирил Петков, сподели още той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР