Отидох в Русия по пътя, трасиран от президента Румен Радев.

...
Отидох в Русия по пътя, трасиран от президента Румен Радев.
Коментари Харесай

Борисов: Отидох в Русия по пътя, трасиран от Радев, но той не беше трасирал нищо!

" Отидох в Русия по пътя, трасиран от президента Румен Радев. Той обаче не беше трасирал нищо. " Това отговори министър председателят Бойко Борисов на народния представител от " Българска социалистическа партия за България " Антон Кутев какво е постигнал с визитата си в Москва.

„ Щеше ми се да стартира и с отговор на въпроса на Корнелия Нинова по какъв начин бихме могли като страна да реализираме по-добри резултати. Със сигурност може повече по тази причина преди време предложихме министърът по европейските въпроси, на Европредседателството да бъде от вашата партия. Вие казахте, че сме желали да ви купим. Сега вие ни оферирате същото – да работим дружно. Добре, одобряваме го ", сподели още Борисов.

„ Вашата задявка с президента Радев не е във ваша изгода, тъй като той има по-висок рейтинг. Явно вие не сте постигнал Вие ", отговори му Антон Кутев. Преди това министър председателят получи обвиняване от опозицията, че не е било реализирано нищо от това посещаване.

" Съжалявам за това, че постоянно, когато съм идвал в президента вие не желаете да свършим някаква работа, а да си изговорите каквото желаете. Това, че има по-висок рейтинг не значи нищо. Срещата ми с Путин беше три часа, тя беше излъчена онлайн. Затова не мога да се съглася с Вас, че нищо не сме се разбрали. Ние говорихме за в допълнение количество газ, което ще влезе в страната. Затова бях доброжелателен и се обадих и на Румен Овчаров. С Русия имаме контракт до 2030 година Сега приказваме за увеличение на количествата на доставките ", изясни Борисов положението на газовите доставки и договарянията с съветската страна.

ГЕРБ има по-голям рейтинг от Българска социалистическа партия, а Мая Манолова има по-голям рейтинг от президента, сподели още Борисов.

„ Винаги, когато съм бил в Народното събрание, вие чакате да дойда, не с цел да свършим работа ", разяснява той към Българска социалистическа партия. „ Вместо да ме питате мен, питайте президента какво е трасирал на срещата си с Путин ", посочи министър председателят.

„ Срещата ни беше 3 часа. Толкова пък да не съм схванал какво ми споделя Путин с преводач ", разяснява Бойко Борисов. „ Така стартират диалог, води до такова отношение ", обърна се той към Българска социалистическа партия.

„ На 13 юни се събират всички министри. Мисля, че ще се договорим част от газа да се търгува на територията на България ", съобщи министър председателят. „ Използвате случая да се заяждате с мен, да си разменяме реплики. Това не оказва помощ на никого ", разгласи Бойко Борисов.

„ Нашите сътрудници вдясно настояват, че съм васал на Путин, вие ми казвате, че не се разбирам с него. На кого да имам вяра ", разяснява министър председателят. „ Като пристигна в България, ще го помоля да ви изясни на съветски, това мога да направя ", сподели още той.

Репликата на премиера Борисов бе в отговор на зам.-председателя на ПГ на Българска социалистическа партия Антон Кутев, който съобщи: „ Президентът Румен Радев има по-висок рейтинг от вас и вие явно не можете да свикнете с това ". „ Вие просто не се разбирате с тези хора. Имате напълно друг метод на връзка. Трябва да си промените екипа, тъй като с този няма да се справите ", уточни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР