Отиде си една от големите музикални фигури в рок историята.

...
Отиде си една от големите музикални фигури в рок историята.
Коментари Харесай

Легендарният китарист Еди Ван Хален почина на 65-годишна възраст

Отиде си една от огромните музикални фигури в рок историята. На 65-годишна възраст умря китаристът Еди Ван Хален, съосновател на Van Halen. Той загуби дългогодишната си борба с рака.
Синът на музиканта - Волфганг Ван Хален, написа в обществените медии:

" Не мога да допускам, че пиша това, само че моят татко - Едуард Лодевийк Ван Хален, загуби дългата си, тежка борба с рака.

Той беше най-хубавият татко за който можех да си бленувам. Всеки един миг, който споделях с него - на сцената и отвън нея, беше подарък. Сърцето ми е разрушено и не знам дали в миналото ще мога изцяло да се възстановя от тази загуба.

Обичам те толкоз доста, баща ".

Групата Van Halen издава едноименния си дебютен албум през 1978-а година, след което реализира редица триумфи, а албумът " Diamond " е публикуван в над 10 милиона копия в Съединени американски щати. Van Halen са включени в Залата на славата на рокендрола през 2007-а година.

Еди Ван Хален е прочут и с чудесното китарно соло към " Beat It " на Майкъл Джексън, работил е с групи и реализатори като KISS, Black Sabbath, Брайън Мей, Роджър Уотърс, Стийв Лукатър, Ел Ел Куул Джей и доста други.

Еди Ван Хален е считан са един от най-великите китаристи в историята на рокендрола.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР