Отиде си дългогодишният репортер на БНТ Цветелина Атанасова – приключенец

...
Отиде си дългогодишният репортер на БНТ Цветелина Атанасова – приключенец
Коментари Харесай

Отиде си БНТ репортерката приключенец Цвети Атанасова

Отиде си дългогодишният кореспондент на Българска национална телевизия Цветелина Атанасова – приключенец по душа, алпинист, гмуркач, поробител на Антарктида и говореща си с морските животни. Скръбната новина оповестиха сътрудниците й от националната телевизия.

Поклонението пред Цвети ще е в сряда, 23 май, в 13.00 часа, в църквата " Свети Седмочисленици " в София.

Тя посвети повече от 25 години на Българска национална телевизия. " Гмуркаше се в морето, с цел да ни опише за неговото запазване и подводните жители. Водеше ни към фаровете и тяхната " Светлина в безкрая " (поредицата филми за Българска национална телевизия, отдадени на българските морски фарове – б.ред.). Изкачваше планините и даваше персонален образец за опазването им. Смелостта и любознанието на Цвети я водиха и на Антарктида. С филмите за Белия континент ни направи съпричастни към проучванията на полярниците и ни сподели красивите залези " на края на света ", показва се в известието на малкия екран.



Ще я запомним с нейната тактичност, безрезервност и авантюристичен дух. В сърцето ѝ имаше място за целия свят. Леденият континент я провокира и Цвети 3 пъти пропътува тези 14 хиляди километра до Антарктида, допълват сътрудниците й.

" Имам потребност от адреналин. Това е някакъв опиат, от който аз съм подвластна. Обичам мощните страсти. Снежните тествания в разгара на полярното лято не са необичайност. За минути ураганният вятър запечатва вратите на къщите. В средата на лятото снегът е към момента стопанин на вулканичния остров Ливингстън. Там човек се пречиства и става доста друг, доста добър. Това е един свят, за който можем да мечтаем. Това е нещо, което сякаш повтаря прекарванията под водата. Колкото пъти влезеш на едно и също място, то е постоянно друго ", разказваше журналистката.



По морето я запалил другар харпунджия, който й споделил, че само човек, който отключи сетивата си, може да открие нюансите на морето - да стане другар със него, и да му се врече.

В края на 2017 година тя издаде книга " Моето Черно море ", в което изневери на камерата и описа пред белия лист за непредвидените си срещи с морските жители.



Винаги подготвена за идващото пътешестване - без значение какъв брой е мъчно и какъв брой е надалеч, в понеделник Цвети напусна нашия свят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР