Отиде си д-р Емил Илиев, създател на Международния джаз фестивал

...
Отиде си д-р Емил Илиев, създател на Международния джаз фестивал
Коментари Харесай

Д-р Емил Илиев се пресели в небесната Алея на джазмените

Отиде си доктор Емил Илиев, основател на Международния джаз фестивал в Банско, прочут кожен лекар, пионер на китайската медицина у нас, буен обожател на музиката и положителната компания, именуван от всички Доктора. Много е мъчно да се приказва в тези тежки дни на загуби и болежка. Трудно е да си представим по какъв начин светът продължава да се върти без хората, които като че ли са негов мотор. А доктор Илиев несъмнено бе човек, който умееше да прави това. Имаше оптимизма, силата и желанието да случва нещата, да увлича и убеждава хората, да отдава грижа и схващане, тъй че всеки да се усеща по специфичен.

Доктора съумя да утвърди в България и да го трансформира в едно от значимите интернационалните културни събития на Балканите. Всяко лято, към този момент 23 години, хиляди хора идват в Банско, с цел да съпреживеят едноседмичния булеварден празник на музиката, положителното въодушевление и любовта към живота. Всичко това се случваше поради несломимия дух на Доктора, който по някакъв безподобен метод съумяваше да се оправи с цялата администрация, финансови усложнения и организационни инциденти.



Освен голям брой фамозни задгранични групи и реализатори, доктор Илиев праволинейно поддържаше мощно българско наличие на фестивала, със специфична грижа за младите артисти и музиканти. Много от тях през днешния ден прощални думи към него.

Ето какво във Facebook фоторепортерът от " Булфото " Евгени Димитров, един от почитателите на джаз феста:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР