Отхвърлянето на ветото върху мораториума за нови лекарства беше последвано

...
Отхвърлянето на ветото върху мораториума за нови лекарства беше последвано
Коментари Харесай

Президент и премиер с остри коментари след ветото за лекарствата

Отхвърлянето на ветото върху мораториума за нови медикаменти беше последвано и от политически реакции.

Президентът го назова „ цинично и брутално “ и се закани да върне и антикорупционния закон.

Според Румен Радев ръководещите са напът да изгубят човешкия си образ.

Вчера се посегна на последното – вярата – сподели той. – Нямаше да бъде толкоз цинично и брутално, в случай че предния ден на съвещание на Министерския съвет в границите на към час на масата се извадиха 740 млн. лв. и се хвърлиха и изчезнаха. По критерии и механизми, които са неразбираеми “.

Премиерът отговори от Брюксел, че подготвен да преразгледа мораториума , в случай че обещано лекарство се употребява в една трета от Евросъюза.

„ Майка ми умря от рак и ние със сестра ми си продадохме каквото имахме, с цел да купуваме по 8000 $ молекула. Някакво свръхново лекарство и на втората седмица дамата умря “, съобщи той. И добави, че не желае да си играят със страховете на хората.

Радев ще наложи несъгласие и на антикорупционния закон , откакто депутатите взеха решение не президентът, а те да избират шефа на звеното. От ГЕРБ му дадоха отговор, че е несериозно да се приказва за несъгласие при към момента неприети напълно текстове.

--> „ Той не удря и по корумпиращите. Те отново ще зареждат корупция. Но в това време той може да е употребен и като бухалка за разправяне с неуместните “, разяснява Радев.

Президентът упрекна властта и в недостиг на стратегическо мислене в сигурността и защитата.

„ С интерес чух и че се търсят функционалности на военно-транспортната ни авиация. Какви функционалности изпълняваше тя в интервала 2009 – 2012? Има към 70 полета с доста забавни функционалности “, сподели той.

„ Военно-транспортната авиация, за която сме накупили единствено хеликоптери, транспортни – 12 кугъра, три спартана... не желая да се въвеждам в тая тематика. Конституцията ясно е споделила – държавното управление носи своето “, отговори Борисов.

Темата за военните ни качества президентът се закани да повдигне и на идния Консултативен съвет за национална сигурност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР