„Отхвърлих“, каза министър-председателят Мицотакис, предложенията за въвеждане на задължителен бърз

...
„Отхвърлих“, каза министър-председателят Мицотакис, предложенията за въвеждане на задължителен бърз
Коментари Харесай

Ваксинираните в чужбина с право на трета доза в Гърция, тестовете за празниците отпадат

„ Отхвърлих “, сподели министър-председателят Мицотакис, предложенията за въвеждане на наложителен бърз тест. С този ход министър председателят отхвърли налагането на наложителен бърз тест за влизане на имунизирани жители в затворени пространства по празниците.

„ Вместо да натрапвам по нещо на всеки, избрах да се доверя всички ", сподели гръцкия министър председател. Ще бъдат предоставени по два безвъзмездни self test на популацията за Коледа и Нова година, разгласи министър председателят Мицотакис на днешното съвещание на Министерския съвет. Той обаче акцентира, че би трябвало да се съблюдават всички наложени здравни протоколи и ограничавания.

Остава в действие условието за негативен тест за влизане в страната, което е в действие до 10 януари, без значение дали пасажера има документ за имунизация, или не.

Българските туристи, които не са имунизирани, а влизат в страната с негативен тест, с цел да посетят търговски обект, ще би трябвало да се тестват още веднъж след приключване на теста с който са влезнали в Гърция. Условието е за формален негативен резултат, публикуван от лаборатория или аптека.

В същото време стана ясно, че всички гръцки жители и непрекъснато живеещи чужденци в Гърция, които имат здравен номер АМКА, само че са сложили ваксина в чужбина, ще имат опция третата доза да я създадат в Гърция като по този метод ще получат и гръцки документ, а всички над 60 години ще избегнат санкцията от 100 евро, защото имат гръцки данъчен номер и подават данъчна декларация в Гърция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР