Отхвърлените от Париж тротинетки отиват Белгия, Германия и Израел, след

...
Отхвърлените от Париж тротинетки отиват Белгия, Германия и Израел, след
Коментари Харесай

Отхвърлените от Париж тротинетки отиват в Белгия, Германия и Израел

Отхвърлените от Париж тротинетки отиват Белгия, Германия и Израел, откакто от 1 септември влиза в действие възбрана за придвижване на тротинетките по улиците на френската столица, написа в блога си икономическият публицист Апостол Апостолов. Трите компании оператори на тротинетки в Париж - Lime, Tier и Dott, имат парк от 15 000 броя. Операторите ще изгубят и разрешението за транспортна активност, оповестиха белгийски медии.

Затова фирмите са решили да прелокират тротинетките в по-малки френски градове, в Белгия и част от тях в Тел Авив. От Lime оповестиха, че обмислят да пратят няколко бройки в Лил, Лондон, Копенхаген и няколко по-малки немски градове.

Не всички са удовлетворени от решението на общината. " Тъжен съм! Беше прелестно да се разхождам по този метод ", споделя Валери Ринкел, консуматор на услугата. Друг пък мисли, че е положително решение, тъй като хората ще преоткрият още веднъж колелото.

Според статистиката на трите оператора през 2022 година близо 400 000 души са избрали тротинетката като форма на напредване. 

Френската столица е първата е Европа, която забрани тротинетките. Резултатът провокира звук и в прилежащ Брюксел където от ден на ден се чуват гласове да последват образеца на Париж.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР