Отговорността за тази крайно порочна формула на управление, която генерира

...
Отговорността за тази крайно порочна формула на управление, която генерира
Коментари Харесай

Велислава Кръстева от ДПС: Премиерът и ГЕРБ ще понесат отговорност за порочното управление

Отговорността за тази извънредно порочна формула на ръководство, която генерира токсичност в обществото, и цена, която плащаме всички ние, ще бъде главно на министър-председателя и ръководещата партия ГЕРБ. Това предсказа в " Беновска пита " депутатът и ПР на Движение за права и свободи Велислава Кръстева във връзка ръководещата коалиция с Обединени патриоти.

" Докато той приказва в Брюксел какъв брой сме зелени, тук неговият вицепремиер (Валери Симеонов) написа дебелашки мнения за зелен евродепутат. Докато Борисов сплотява европейците, тук Джамбазки споделя по какъв начин Турция в никакъв случай не би трябвало да влезе в Европейски Съюз ", напомни тя.

" Технологиите, които направиха информацията извънредно леснодостъпна, и тогава може би човешката природа, а може би и незадоволителните правила, сътвориха условия да се случи следното: доста елементарно информацията се трансформира в операция, а коментарът се трансформира в агитация ", проучва медийната среда депутатката.

" Тези процеси деформират целия либерален развой, и се стига до тези феномени, че тази извънредно неправилно формирана коалиция, за което предизвестяваме цяла година, през днешния ден е най-големият си зложелател в лицето на тази триглава коалиция (ОП - Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и Атака) ", сподели Велислава Кръстева.

Тя уточни от кое място потеглиха дебатите и разногласията към Истанбулската спогодба. " Плашилото за Истанбулската спогодба потегли от декларация на Вътрешна македонска революционна организация, която говореше за ирански травестити. И даже бих отишла по-далеч: сходна употреба на страхове в обществото е по-опасна за възпитанието на децата, в сравнение с Истанбулската спогодба ", счита Велислава Кръстева.

За импортирания от Движение за права и свободи проектозакон за медиите, тя разясни: " Целта на нашия законопроект е бистрота и изясненост. Разчитаме на поддръжката от всички политически сили ".

Според Велислава Кръстева законопроектът носи три " елементарни промени ". " Първо - обявление на действителните притежатели на медиите, и вписването им в уеб страницата на Министерство на културата. Второ - обявление на притежателите на така наречен разпространителски мрежи за печатни издания. Тук задачата е да се следи пазара дали се стига до деформиране, при което някой има монополно или господстващо състояние. Трето - обявление на финансови средства от нетърговска активност - дарения, грантове, които не попадат в данъчните закони. Постарали сме се да обхванем всички медии ", разясни Велислава Кръстева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР