„Отговорността за състоянието на България се носи от БСП –

...
„Отговорността за състоянието на България се носи от БСП –
Коментари Харесай

Александър Симов, БСП: Има теми, по които всички можем да постигнем съгласие

„ Отговорността за положението на България се носи от Българска социалистическа партия – мандатът е при нас, ние имаме отговорност към страната и сме я поели от конституирането на този парламент. Има проблеми, които би трябвало да бъдат решени. Парламентът ще реши кои от наши оферти ще приеме”, акцентира Симов.

Социалистът сподели още, че от левицата плануват оферти за отплата на всички бизнеси, които могат да пострадат от ограниченията, свързани с четвъртата коронавирус вълна. „ Говорим и за всички работещи хора и пенсионерите – не можем да ги оставим на произвола на ориста единствено поради политически дебелоглав и невъзможността да се води диалог”, безапелационен бе той.

Депутатът от левицата изрази мнение, че диалозите сред партиите би трябвало да продължат, тъй като даже те да не са по тематиката за сформиране на управническо болшинство, могат да бъдат значими за разискване на концепциите за актуализацията на бюджета и кои от тях могат да получат най-вече поддръжка. Като образец за консенсусна тематика Симов уточни актуализацията на пенсиите. „ Смятам, че има тематики, по които може да се реализира съгласие”.

„ Усилията ни за сформиране на кабинет ще продължат в преговорите”, добави Симов.

„ Никой няма изгода от фрапантни оценки. От Българска социалистическа партия сме заявили, че нямаме желание да предлагаме партиен кабинет и да пожелаваме поддръжка за партийни фигури Ясно декларирахме, че в процеса на договарянията ще обсъждаме всичко – и програмни цели, и фигури. Така че в действителност ми е необяснимо държанието на ИТН”, разяснява Симов.

Симов бе безапелационен, че България има потребност от държавно управление в този момент.

„ Единствената формула, която може да сработи, е експертен кабинет, който ние си представяме, че може да стане на основата на служебното държавно управление. Това може да стане в случай че се реализира някакво политическо съгласие”, счита Симов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР